• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 13, 2013

  Μια απάντηση στα «γαλλικά» του Καμπουράκη για τους αλληλέγγυους της «βίλα Αμαλία»


  Μία γκάφα ολκής έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος ενώ έπεφτε το σήμα για διαφημίσεις έκανε ένα διόλου κολακευτικό σχόλιο για τη βίλα Αμαλία, απευθυνόμενος στο πάνελ.

  Λίγο πριν τις εννέα κι ενώ ο Γιώργος Οικονομέας διέκοψε τη συζήτηση στην Κοινωνία Ώρα MEGA για να δώσει πάσα για διαφημίσεις, ο Δημήτρης Καμπουράκης προδώθηκε από το μικρόφωνό του που παρέμεινε ανοιχτό.

  Το σήμα της εκπομπής είχε βγει στον αέρα, όμως στον αέρα -δίχως να το γνωρίζει- παρέμενε και ο δημοσιογράφος. «Αυτά τα μαλα…ένα, μπήκανε μέσα τώρα…», είπε ο Δημήτρης Καμπουράκης πριν κλείσει ο ήχος.


  Παιδιά


  Τι να πεις, κύριε Καμπουράκη μου...

  Mega μου είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου. «Λοιπόν», κύριε Καμπουράκη μου, «αυτά τα μαλακισμένα» όπως τα ονομάτισες έχουν μάλλον την ίδια άποψη με σένα, αλλά για σένα. 

  Τα παιδάκια που παίζουν στ' ανοιξιάτικο δείλι είναι άλλα, του καθ' όλα σεβαστού κυρίου Καρυωτάκη, ε; 

  Τα παιδάκια που σ' αρέσουνε εσένα είναι αδιευκρίνιστα και μένουνε στο Λαύριο. Του κυρίου Νιόνιου, βεβαίως, βεβαίως. Στην αγορά, αν δεν απατώμαι. Τι ρομαντικό, τι αλλοτινό, τι ποιητικό και τι σεντιμεντάλ το να μην ξέρεις τι να παίξεις στα παιδιά! Ωιμέ τι άλλα που είναι τα παιδιά των άλλων; Γιατί των άλλων είναι πάντα τα παιδιά που κάνουν φασαρία. 

  Αυτά είναι «τα μαλακισμένα». Αυτά είναι τα «κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες» είτε γιατί διαλέγουν κάτι άλλο σεξουαλικώς κατά Τουρνά ή γιατί δεν πρόλαβαν από κάποιον Κορκονέα, από κάποια ερπύστρια ενδεχομένως και έτσι δεν θα μάθουνε ποτέ να ενημερώνονται από σένα. 

  Παιδιά, κυρ-Καμπουράκη μου. Παιδιά. Τα δέρνεις κλαιν, τα πηδάς παν και το λεν, τα τραβάει η Αμαλία και δεν θέλουν τα Καγιέν. Είτε προέρχονται απ' αυτά είτε όχι. Αλλωστε οι φυλές είναι γνωστές και ίδιες απ' τη γέννηση του κόσμου. Δύο είναι οι φυλές. Οι «πριν και οι μετά». «Οι πριν» είναι εντάξει. «Οι μετά» είναι χάλια. Και αυτό γιατί λέγονται «μετά». 

  Το κακό είναι ότι οι «πριν» μένουν με τους «μετά» ένα αρκετά μεγάλο διάστημα κι αυτό γιατί οι «μετά» είναι αυτοί που έφεραν οι «πριν» στον κόσμο. Τους κρατούν λοιπόν μαζί τους οι «πριν» τους «μετά» κι αυτό γιατί θέλουν μια μέρα να τους δουν σαν τέλειους «μετά». Αυτό οι «μετά» το νιώθουν, αλλά όταν το καταλαβαίνουν είναι πια πολύ μετά. 

  Κατάλαβες Mega-μπουράκη μου! Και επειδή σ' αρέσει και ο Νιόνιος, βάλ' το πάλι να τ' ακούσεις, να το θυμηθείς. Ισως. Γιατί για να το καταλάβεις, άσ' το. «Οι γέροι χωριστά, οι νέοι άλλο πράμα. Οποιος τους θέλει αντάμα, πληρώνει ακριβά».

  Μη φοβάσαι, Καμπουράκη. Η τρέλα είναι κληρονομική, αλλά δεν τη μεταδίδουν τα παιδιά στους γονείς τους. Αλλωστε τι είναι παιδί; Ενας θόρυβος με πόδια. Των άλλων πάντα. Τα δικά σου παραμένουν τεκμήρια.

  Υ.Γ. Γέρος είναι αυτός που δεν βλέπει την ώρα να ξαπλώσει. Νέος είναι αυτός που δεν βλέπει την ώρα να σηκωθεί. Και ας μην ξεχνάμε, όσο μεγαλώνουμε, ότι ο τοίχος λέει πάντα την αλήθεια: «Είμαστε αυτοί που όταν ήμασταν μικροί δεν μας άφηναν οι γονείς μας να κάνουμε παρέα».
  Μετά τιμής, η θηλυκή μου πλευρά

  Αμαλία Δασκάλου

  Πηγές ενημέρωσης:


  Item Reviewed: Μια απάντηση στα «γαλλικά» του Καμπουράκη για τους αλληλέγγυους της «βίλα Αμαλία» Rating: 5 Reviewed By: forkeratea