• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 04, 2013

  Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία κατακλύζουν όλη την Ελλάδα  "Σε κάθε τοπική κοινωνία αυτής της χώρας πρέπει να δημιουργηθούν κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία για τους ανήμπορους, τους ανασφάλιστους και όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» ήταν το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δημάρχου Αμαρουσίου, κου Γιώργου Πατούλη στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διεξάγεται 19-21 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.


  Σε όλη την Ελλάδα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τους ανασφάλιστους και τους ανήμπορους συμπολίτες μας με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά κυρίως με σεβασμό.

  Ο κος Πατούλης τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, οι ΟΤΑ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και οι Μητροπόλεις, μέσα από το συντονισμό του ΕΔΔΥΠΠΥ, ως πυλώνα δικτύωσης όλων όχι μόνο σε επίπεδο εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό. «Πρωταρχικός άξονας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει να είναι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ιατρικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς, ώστε να επανδρωθούν και να εξοπλισθούν άμεσα δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικά φαρμακεία σε κάθε Δήμο. Μπορούμε όλοι μαζί, σε κάθε τοπική κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις και να προασπίσουμε τους πολίτες μας στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα.


  Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στα 3Β


  Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή”, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου του Δήμου.

  Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πατήρ Γεώργιος παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Πανά και του Πρόεδρου του ΙΣΑ Γεώργιου Πατούλη, ενώ παρευρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής κα. Κάραγιαν Νανά, η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα. Νικολάου Ντία και στελέχη του Δήμου.

  Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, βρίσκεται στην οδό Αφροδίτης 2 & Θησέως στη Βουλιαγμένη (δίπλα στο Δημαρχείο) και θα λειτουργεί δωρεάν με την εθελοντική προσφορά ιατρών και φαρμακοποιών του Δήμου.
  Πηγές ενημέρωσης:
  Item Reviewed: Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία κατακλύζουν όλη την Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: forkeratea