• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 22, 2013

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ  Λαύριο 22-1-2013


  ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


  Συνάδελφοι, το Εργατοϋπαλλιλικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί τις διοικήσεις των
  σωματείων της δύναμης του, σε ευρεία ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 30 Γενάρη του 2013 6:30μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Δανουκάρα 7). Η σύσκεψη έχει σκοπό την καλύτερη οργάνωση της Απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τον Φλεβάρη και αφορά την ψήφιση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  Όπως γνωρίζεται, τον Μάρτη λήγει η μετενέργεια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αποτέλεσμα να καταβαραθρώνονται τα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στις κλαδικές συμβάσεις. Με τους Νόμους που έχουν ψηφιστεί, η κυβέρνηση, αγκαλιά με την εργοδοσία καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο κατώτερος μισθός, δεν θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων εργαζομένων και εργοδοτών, αλλά αποτέλεσμα το τι απαιτήσεις έχει η εργοδοσία. Έτσι ο κατώτερος μισθός θα νομοθετείτε με βάση την «αντοχή» της οικονομίας τα κέρδη των επιχειρηματιών, που συνεχώς πρέπει να αυξάνονται, αφού έτσι επιτάσσει η «ανταγωνιστικότητα».

  Ακόμα και αν υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, όσοι εργοδότες δεν είναι μέλη της εργοδοτικής τους ένωσης, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη σύμβαση.

  Καταλαβαίνετε λοιπόν συνάδελφοι, σε τι δρόμο έχουμε να βαδίσουμε το επόμενο διάστημα. Πως η εργοδοσία και το κράτος στήνουν πάρτι στις πλάτες μας και παίζουν με το γάλα των παιδιών μας.  

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

  ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Τετάρτη 30 Γενάρη του 2013 6:30μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Δανουκάρα 7).     
  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
  ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  Λαύριο 22-1-2013  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
  ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
  Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328
  Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
  ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
  Item Reviewed: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: administrator