• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 18, 2013

  "Περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας συνιστά ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης" επισημαίνουν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Λαγκαδά και προχωρούν σε 24ωρο προειδοποιητικό αποκλεισμό.

  φορκερατεα forkeratea


  Σε 24ωρο προειδοποιητικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης προχωράει σήμερα ο δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς και τη στήριξη των δημοτών.

  «Η διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ θα διαρκέσει ένα 24ωρο και γίνεται για να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά και για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού από τον ΦΟΔΣΑ»

  Με ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Λαγκαδά, επισημαίνει ότι προσπάθησε με υπομονή εδώ και δύο χρόνια ν α συνεννοηθεί με τους αρμόδιους για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων και τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Προειδοποιεί ότι ο χρόνος ανοχής τέλειωσε και σημειώνει ότι σκοπός της σύσκεψης είναι να μεθοδευτούν οι αντιδράσεις των φορέων της περιοχής.


  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

  Καλούνται όλοι οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, Πολιτιστικοί και Οικολογικοί φορείς, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων μας, καθώς και κάθε Δημότης που ανησυχεί για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου Λαγκαδά.

  Καλούμαστε όλοι μαζί με την αυριανή μας παρουσία, να δώσουμε δύναμη στη φωνή μας και να αντισταθούμε στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας.

  Ο στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στους άλλους, αλλά να ζητήσουμε από τους “άλλους” να σεβαστούν τον τόπο που επιλέξαμε να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας!


  Aσφαλιστικά μέτρα κατατίθενται στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο δήμος για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη.


  Τα αιτήματα του δ.σ. Λαγκαδά είναι:

  1. Να εξεταστούν ένα – ένα τα σημεία της συμφωνίας του Φορέα Διαχείρισης με τον πρώην Δήμο Λαχανά για να διαπιστωθεί ποια από αυτά τηρούνται σήμερα και ποια όχι

  2. Να ζητηθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού από τον Φορέα Διαχείρισης, αλλά και χρονοδιάγραμμα λήψης άμεσων μέτρων για την σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές συμβάσεις

  3. Η Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου που συστήθηκε με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά, να στελεχωθεί και με άλλα μέλη, κατά προτεραιότητα ειδικούς επιστήμονες και να έχει το δικαίωμα εισόδου, διενέργειας ελέγχων και παρακολούθησης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου.


  Πηγές ενημέρωσης
  http://www.aftodioikisi.gr
  http://www.kathimerini.gr
  http://www.newsbeast.gr


  Item Reviewed: "Περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας συνιστά ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης" επισημαίνουν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Λαγκαδά και προχωρούν σε 24ωρο προειδοποιητικό αποκλεισμό. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea