• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 20, 2013

  Μικρή Παραλία Αγίας Μαρίνας: Αποτράπηκε αυθαίρετη κατασκευή μέσα στην παραλία  Καθοριστική, άμεση και κυρίως αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση των κατοίκων, του συλλόγου Αγίας Μαρίνας και του Δήμου Λαυρεωτικής στην προσπάθεια «αγνώστων» να αλλοιώσουν τη Μικρή Παραλία Αγίας Μαρίνας του οικισμού στο Τουρκολίμανο Κερατέας.

  Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18/2 το μεσημέρι, έγινε αντιληπτό από περίοικους ότι κάποιοι είχαν ξεκινήσει εργασίες προετοιμασίας, πιθανόν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, για να υλοποιήσουν κάποια αυθαίρετη κατασκευή ράμπας. 


  Είχαν σπάσει περίπου 1,5 μ μήκος από το μπετό του τοιχίου που συγκρατεί το μεγάλο παρτέρι με τα σκίνα, δημιουργώντας ένα κενό στη μέση του παρτεριού και χωρίζοντάς το έτσι σε 2 μέρη, σκόρπισαν τα μπάζα από μπετόν μέσα στην άμμο της παραλίας, έσκαψαν και έβγαλαν όλο το χώμα μέσα από το παρτέρι καταστρέφοντας τις ρίζες των δέντρων, διαμόρφωσαν ένα διάδρομο με κλίση που ξεκινάει από την άσφαλτο του δρόμου έως την ακτή και είχαν ετοιμάσει το σημείο προφανώς για να ρίξουν μπετό και να το διαμορφώσουν κατά βούληση. 

  Τα σκίνα, που μετά από 30-40 χρόνια ζωής έχουν γίνει πλέον μεγάλα δέντρα και κάθε καλοκαίρι προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες της παραλίας, ίσως να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά αφού οι ρίζες που κόπηκαν είναι αρκετά χοντρές και υπάρχει φόβος ότι ίσως δεν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

  Η γρήγορη αντίδραση των πρώτων κατοίκων που αντιλήφθηκαν αυτές τις καταστροφές μαζί με την άμεση κινητοποίηση της διοίκησης του συλλόγου, ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να αποτραπεί η τελευταία πράξη του σχεδίου. Αυτή ήταν φανερό ότι θα πραγματοποιούνταν τις αμέσως επόμενες ώρες κατά τη διάρκεια και πάλι της νύχτας. 

  Έγινε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για νόμιμες εργασίες ή αδειοδοτημένο έργο. Ο Δήμος, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η Περιφέρεια Αν. Αττικής, η Πολεοδομία και η Κτηματική Υπηρεσία Αν. Αττικής δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Δήμο και με την αμέριστη συμπαράσταση του κυρίου Κώστα Αθανασίου, Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας και του κυρίου Αντώνη Κατσίκη, μέλους του ίδιου συμβουλίου, δρομολογήθηκε και έγινε μέσα στη νύχτα, επιτόπια επίσκεψη στην παραλία μιας ομάδας 10 περίπου ανθρώπων. 

  Μαζί με τους 2 παραπάνω εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, η ομάδα αποτελούνταν από μέλη της διοίκησης του συλλόγου και από κάτοικους της περιοχής. Ο σκοπός της επιτόπιας παρουσίας τους ήταν να εκδηλωθεί ξεκάθαρα η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες, να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόθεση των παρανομούντων να ολοκληρώσουν το έργο τους και, με τα φτυάρια και τις τσάπες τους, να ρίξουν το χώμα πίσω στη θέση του, στις ρίζες των δέντρων. 

  Μετά από προτροπή της Αστυνομίας Κερατέας, το χώμα αφέθηκε όπως ήταν έτσι ώστε το πρωί της Τρίτης 19/2, να γινόταν αυτοψία των παράνομων εργασιών και στη συνέχεια να υποβαλλόταν η σχετική αυτεπάγγελτη μήνυση, πράγμα που όντως έγινε όπως η Αστυνομία υπέδειξε. Τις επόμενες μέρες, ο Δήμος σε συνεργασία με το σύλλογο θα προγραμματίσουν από κοινού την αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του μορφή.

  Επισυνάπτονται φωτογραφίες της παραλίας πριν και μετά τις αυθαιρεσίες.

  Μετά τιμής,

  Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος

  Μανιώτης Γιώργος
  6944300281


  Σύλλογος Οικιστών Αγίας Μαρίνας Κερατέας

  Τ.Θ. 9308, Αγία Μαρίνα, ΤΚ 19001 ΚΕΡΑΤΕΑ
  Πρόεδρος: +30 6944 300281
  Γραμματέας: +30 693 2667228  Item Reviewed: Μικρή Παραλία Αγίας Μαρίνας: Αποτράπηκε αυθαίρετη κατασκευή μέσα στην παραλία Rating: 5 Reviewed By: administrator