• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 26, 2013

  Εφαρμογή Κοινωνικού Τιμολογίου στα τέλη ύδρευσης από το Δήμο Σαρωνικού


  Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ελάφρυνση των οικονομικών βαρών, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και σκληρής δοκιμασίας των πολιτών, αποφάσισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, να εγκρίνει τις εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τη δημιουργία Κοινωνικού Τιμολογίου στα τέλη ύδρευσης. Παράλληλα, προχώρησε και στην κατάργηση της ανώτερης κλίμακας χρέωσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων.


  Ειδικότερα, οι κοινωνικές ομάδες που επωφελούνται με την καθιέρωση του Κοινωνικό Τιμολογίου, όπως αυτές καθορίζονται με την αριθμ. 83/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι οι ακόλουθες:

  1. Οι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο με οικογενειακό εισόδημα έως 8.000€: για κατανάλωση μέχρι 50 κυβικά, θα πληρώνουν μόνο το πάγιο.

  2. Όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα (ΑΜΕΑ κλπ.) με οικογενειακό εισόδημα έως 8.000€: για κατανάλωση μέχρι 50 κυβικά, θα πληρώνουν μόνο το πάγιο.

  3. Οι έχοντες αναπηρία 80% και πάνω και οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€: για κατανάλωση μέχρι 50 κυβικά, θα πληρώνουν μόνο το πάγιο.

  4. Οι πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€: για κατανάλωση μέχρι 100 κυβικά, θα πληρώνουν μόνο το πάγιο.

  5. Οι τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000€: για κατανάλωση μέχρι 80 κυβικά, θα πληρώνουν μόνο το πάγιο.

  6. Για τα Κοινωφελή Ιδρύματα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (π.χ. ΑΡΓΩ), για όλα τα κυβικά της κατανάλωσης θα ισχύει η 1η κλίμακα.

  Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά: «Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, είναι σημαντικό να σταθούμε δίπλα στους ασθενέστερους οικονομικά κατοίκους της περιοχής. Μαζί λοιπόν με όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα για την ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, η εφαρμογή του Κοινωνικού Τιμολογίου στα τέλη ύδρευσης, αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί  μας».  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


  Item Reviewed: Εφαρμογή Κοινωνικού Τιμολογίου στα τέλη ύδρευσης από το Δήμο Σαρωνικού Rating: 5 Reviewed By: forkeratea