• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 21, 2013

  Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελλάδας και Ημερίδα για τα αστικά λύματα στο Λαύριο


  Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελλάδας.

  Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ενημερωτική Εκδήλωση, Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αστικών Λυμάτων, την οποία διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανης Λαυρεωτικής. 

  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ:

  O κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ
  Ο κ. Κων/νος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων
  Ο κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχλιδης, Δήμαρχος Ηράκλειας
  Η κ. Νίκη Αποστολάκη, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων
  Ο κ. Αστέριος Μπουσνάκης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης
  Ο κ. Κων/νος Παπαλός, Δήμαρχος Καρδίτσας
  Ο κ. Εμμανουήλ Παφίλης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης
  Ο κ. Γεώργιος Πετκανάς, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς
  Ο κ. Μιχαήλ Φυτούσης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου

  Επίσης από την ΕΔΕΥΑ:

  Ο κ. Αραμπατζής Θεόδωρος, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών
  Ο κ. Νικόλαος Σαφαρίκας, Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Σερρών
  Η κ. Όλγα Κοτσελίδου, Γενική Διευθύντρια ΕΔΕΥΑ
  Ο κ. Γεώργιος Μπατάλης, Τεχνικός Διευθυντής ΕΔΕΥΑ
  Η κ. Ελένη Βαρδάκου, Σύμβουλος ΕΔΕΥΑ

  Επίσης οι βουλευτές:

  Ο κ. Αθανάσιος Μπούρας
  Ο κ. Βασίλειος Οικονόμου
  Ο κ. Παύλος Χαικάλης

  Από το ΥΠΕΚΑ ήταν στην εκδήλωση η κ. Γκίνη Μαρία, Διευθύντρια Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ.

  Από την Περιφέρεια Αττικής παρευρέθησαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος κ. Αντώνης Γάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Αυγερινός.

  Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου κ. Άρης Βίτσιος, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος.

  Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η Γενική Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. κ. Ιωάννα Ορφανίδου.

  Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με τον κ. Νικόλαο Αντωνίου, Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής.

  Ομιλητές στην Ενημερωτική Εκδήλωση ήταν οι:

  1. Ανδρέας Αγγελάκης, Πολιτικός Μηχανικός και Γεωπόνος, Τεχνικός Σύμβουλος ΕΔΕΥΑ, με θέμα της εισήγησης: “Η Επαναχρησιμοποίηση των Υγρών Αποβλήτων στην Ελλάδα και Διεθνώς”
  2. Δημήτριος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με θέμα της εισήγησης: “Ανακύκλωση Λυμάτων-Πηγή Ζωής”
  3. Ιωάννης Ανδρεάδης, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων, Δ/ντής Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., με θέμα της εισήγησης: “Λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων-Βοθρολυμάτων Λαυρίου και Επαναχρησιμοποίηση των Επεξεργασμένων Λυμάτων”.

  Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησαν παρεμβάσεις και ομιλίες.

  Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. κ. Νικόλαος Αντωνίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκομένους και έκανε ειδική μνεία στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, ο οποίος του εμπιστεύτηκε την προεδρεία μιας τόσο σημαντικής επιχείρησης.


  Item Reviewed: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελλάδας και Ημερίδα για τα αστικά λύματα στο Λαύριο Rating: 5 Reviewed By: administrator