• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 19, 2013

  Αναστάσιος Βλάδος: Να κρατήσουμε το Λαύριο που λάτρεψε ο Θ. Αγγελόπουλος

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


  Το όραμα της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρός της κ. Αναστάσιος Βλάδος, είναι μέσω εξειδικευμένων μελετών και παρεμβάσεων ουσίας η ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού πλούτου της περιοχής.
  «Από το 1986 ιδρύσαμε το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου, στις προθήκες του οποίου παρουσιάζονται 700 δείγματα ορυκτών σημαντικής επιστημονικής αξίας, ενώ άλλα 2.500 δείγματα φυλάσσονται περιμένοντας την κατασκευή του Εθνικής Εμβέλειας Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου. Το 2005 ιδρύσαμε το Μουσείο Κεραμικής - Ακέλ - Πάνος Βαλσαμάκης, η συλλογή του οποίου εκτίθεται σε χώρο εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.
  Σημαντική ήταν και είναι η συμμετοχή μας στη μετεξέλιξη του συγκροτήματος της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου σε ΤΠΠΛ και Μουσείο Μεταλλείας-Μεταλλουρ-γίας». 
  «Προσπαθούμε επίσης να αναδείξουμε τα λαυρεωτικά μνημεία, ώστε να εξακολουθεί έστω σε κάποιες γωνιές του το Λαύριο να κρατά την εικόνα που είχε λατρέψει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος», σημειώνει ο κ. Βλάδος και συνεχίζει: «Η Αθήνα δεν πρέπει να μας βλέπει σαν πίσω αυλή· ειδικά σήμερα, η Λαυρεωτική μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη όλης της νότιας Αττικής».  Item Reviewed: Αναστάσιος Βλάδος: Να κρατήσουμε το Λαύριο που λάτρεψε ο Θ. Αγγελόπουλος Rating: 5 Reviewed By: forkeratea