• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 27, 2013

  Καταγγέλλει τη διάλυση των κέντρων υγείας Ανατολικής Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ  Σε υπεράσπιση των κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΙΚΑ καλεί ο η νομαρχιακή επιτροπή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, που πλήττονται από τις περικοπές και τα κλεισίματα. «Τα κέντρα Υγείας Nέας Μάκρης, Καπανδριτίου, Λαυρίου και Καλυβίων, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν όλους όσους ζούν και εργάζονται στην Ανατολική Αττική και να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (σε ένα διπλάσιο και πλέον πληθυσμό τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια), λειτουργούν τον τελευταίο χρόνο με ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς, πολλών ειδικοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

  «Η μεθοδευμένη σταδιακή αποδυνάμωση τους , σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, καθώς και η απαξίωση και υποβάθμιση των αναγκών και ωρών λειτουργίας τους εντάσσεται στις γνωστές σκοπιμότητες που κάνουν ξεκάθαρο και στα πιο δύσπιστα μάτια, τη βεβαιότητα του κλεισίματος τους, το αμέσως επόμενο διάστημα. Η έλλειψη Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και το επικείμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα», σημειώνει.

  Υπογραμμίζει επίσης: «Αποκλειστικά υπεύθυνη για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται και στην περιοχή μας, είναι η Κυβέρνηση, τα μνημόνια και οι ακολουθούμενες καταστροφικές νεοφιλελεύθερες επιλογές τους, που στόχο έχουν να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι δυστυχώς απέμεινε, από το Δημόσιο χαρακτήρα τους, υπέρ των συμφερόντων της μεγάλο-ιδιώτευσης γνωστών « επιχειρηματικών» κέντρων», που τα τελευταία χρόνια απειλητικά επισημαίνουν την παρουσία τους και στον τόπο μας (τσιμεντονήσι, ΧΥΤΑ Γραμματικού, Λαγονήσι, ΧΥΤΑ Κερατέα, Βούλα ,Λαύριο,παράκτιο μέτωπο, κ.λπ.)».

  Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης: «Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική κατάρρευση. Σε μια περιοχή που πλήττεται και αυτή από τα χαρακτηριστικά των καιρών, τη φτώχεια και την ανεργία, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα να αυξάνει, λόγω της γενικότερης ανέχειας και της εξαθλίωσης των συνθηκών ζωής, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΙΚΑ εγκαταλείπονται εντελώς στην τύχη τους».

  «Η απόφαση της υποβάθμισης και κλεισίματος των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΙΚΑ ισοδυναμεί με κοινωνικό έγκλημα και στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της ασφάλειας της ζωής των κατοίκων σε συνδυασμό και, με την υποβάθμιση και την επίθεση που συντελείται και στα υπόλοιπα Δημόσια αγαθά, τα Συνταγματικά – υποτίθεται κατοχυρωμένα- όπως η εκπαίδευση, η συγκοινωνία, η παιδική μέριμνα η παροχή ρεύματος και νερού. Αγωνιστήκαμε για να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας. Θα τους αφήσουμε να τα κλείσουν; Αυτή τη στιγμή, τώρα, να σημάνει συναγερμός για όλους μας».

  Πηγή ενημέρωσης:


  Item Reviewed: Καταγγέλλει τη διάλυση των κέντρων υγείας Ανατολικής Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea