• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 29, 2013

  Η πρόσκληση Τσίπρα προς Σαμαρά για δημόσιο διάλογο, η φαιδρή απάντηση της Ν.Δ και η στάση των ΜΜΕ (Βίντεο)  Από τα κύρια θέματα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ήταν και η τοποθέτηση σήμερα του Α. Τσίπρα καρά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ως δεκανίκια του Σαμαρά τους Βενιζέλο και Κουβέλη και εμέσως πλην σαφώς κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ρουπακιώτη να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντας τον ως «υπουργό υπό περιορισμό». Πρόσθεσε επίσης ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους μόλις ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση.

  Από κει και πέρα ο Α. Τσίπρας κάλεσε σε μια αντιπαράθεση, είτε στην βουλή είτε στην τηλεόραση, όπως είπε, τον Α. Σαμαρά, πρόταση που αντιμετώπισε σκωπτικά σχόλια από Νεοδημοκράτες.  Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας «επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα» καθώς ζητά να υπάρξει «νέα Κερατέα» και «νέα Ιερισσός».
  «Ο κ. Τσίπρας καλεί τους συντρόφους του να κάψουν και πάλι πόλεις, να τρομοκρατήσουν πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες» σχολιάζει η ΝΔ προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «είναι μια ευνομούμενη χώρα και οι Έλληνες δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του».

  Tα ΜΜΕ ενοχλήθηκαν από την ομιλία του Τσίπρα για αυτά. Προσβλήθηκαν από την αναφορά του ότι τα ΜΜΕ μεταδίδουν πανομοιότυπες ειδήσεις και απόψεις, οι οποίες μονίμως (θαύμα – θαύμα) συμπίπτουν απολύτως με τις θέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Όπως επιλέγουν μονίμως να αποκρύψουν τις ίδιες ειδήσεις.

  Και βγήκαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, εκπρόσωποι επί της ουσίας των επιχειρηματιών που ελέγχουν το μέσο στο οποίο εργάζονται, να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μας θύμισαν ότι έλεγχος στα ΜΜΕ υπάρχει μόνο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και στη Β. Κορέα! Τέτοια «αντικειμενική» ενημέρωση μας πρόσφεραν. Οι αναγνώστες των ανακοινώσεων της κυβέρνησης και των δελτίων τύπου των αφεντικών τους. Η περίπτωση των ρεπορτάζ – ευαγγελίων για την κα Μαριάννα από το MEGA και το STAR και για την κα Κυριακού από τον ANTENNA, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ.

  Ζούμε στη χώρα όπου επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να παίρνουν δουλειές από το κράτος. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ελέγχει τον κάθε Πρετεντέρη. Τόσο αποτελεσματικά, που αυτός να πιστεύει ότι οι αντιδράσεις στην Κερατέα και στις Σκουριές της Χαλκιδικής – έργα συμφερόντων του Μπόμπολα και τα δύο – είναι ανεπίτρεπτες και υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούσε δε την Αστυνομία γιατί επέτρεπε την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών, επειδή απειλούσαν τα συμφέροντα του αφεντικού του. Και όσοι αντιδρούσαν, μας έλεγε ότι ήταν αλήτες, αν όχι τρομοκράτες.

  Τώρα αν στη συναυλία στην Ιερισσό μαζεύτηκαν χιλιάδες άνθρωποι και δεν άνοιξε ρουθούνι, αυτό δεν κρίθηκε άξιο αναφοράς από τον Πρετεντέρη. Γιατί η συναυλία ήταν κατά της εξόρυξης του χρυσού από την Eldorado Gold, δηλαδή τον Μπόμπολα… Ξέχασε ο Πρετεντέρης ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί... Τα ελληνικά ΜΜΕ μας έχουν συνηθίσει σε αυτή την "επιλεκτική" ενημέρωση από παλιά.


  Πηγές ενημέρωσης:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr
  http://greki-gr.blogspot.gr
  http://www.protothema.gr  Item Reviewed: Η πρόσκληση Τσίπρα προς Σαμαρά για δημόσιο διάλογο, η φαιδρή απάντηση της Ν.Δ και η στάση των ΜΜΕ (Βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: forkeratea