• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 31, 2013

  ΤΟ ΟΠΛΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΛ.


  Χθες είδαμε τι μπορεί να συμβεί όταν τα όπλα βρίσκονται στα χέρια ηλίθιων κρετίνων. Από τη μία έχουμε τον Χρυσαυγίτη βουλευτή με το πιστόλι που εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο και από την άλλη τον 23χρονο DJ που μέσω Facebook παραπλάνησε ένα 13χρονο ξελογιασμένο κοριτσάκι που βιάζεται να μεγαλώσει. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαμε θύματα και οι «εκπυρσοκροτήσεις» έκαναν μόνο θόρυβο.

  Στην υπόθεση του βουλευτή των ουγκ, διάβασα πως στον έλεγχο έβγαλε τη γεμιστήρα από το όπλο, σημάδεψε στο πάτωμα και πάτησε τη σκανδάλη για να διαπιστώσει ότι είναι άδειο. Έλα όμως που δεν ήταν. Ευτυχώς ο αυστραλοπίθηκος δεν έριξε και καμιά ματιά μέσα στην κάννη, όπως κάνει πολλές φορές ο Γιόσεμαϊτ Σαμ όταν παθαίνει εμπλοκή η καραμπίνα του και δεν μπορεί να σκοτώσει τον Μπαγκς Μπάνι...

  Λίγες ώρες μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, έδωσε εντολή να ελεγχθούν εκ νέου και από μηδενική βάση όλες οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε βουλευτές και ανέρχονται συνολικά σε 60.

  Μάλιστα, τη διερεύνηση της υπόθεσης για τις συνθήκες του περιστατικού εκπυρσοκρότησης, που από τύχη δεν είχε τραυματία, καθώς και τυχόν παραβίασης των όρων χρήσης της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής, έχει αναλάβει η αρμόδια επιτροπή που τις χορηγεί.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας ζήτησε από τους αστυνομικούς να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για παραμέληση οπλισμού και πυρομαχικών, όπως και έγινε, για να αποφασίσει ο ίδιος αν θα του αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας και το όπλο ή όχι.

  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης, πριν επιβιβαστεί ο Αντώνης Γρέγος στο αεροπλάνο για την πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

  Κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, ο κάτοχος του όπλου είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ότι έχει όπλο προκειμένου να ενημερωθεί σεκιούριτι ή αστυνομικός. Παρουσία του ο κάτοχος του όπλου βγάζει το γεμιστήρα και τραβάει το κλείστρο για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει σφαίρα στη θαλάμη. Στη συνέχεια παραδίδει γεμιστήρα και όπλο χωριστά στον υπάλληλο, εκείνος τα βάζει σε έναν καφέ φάκελο και αφού τον σφραγίσει τον παραδίδει στον αστυνομικό ή στο σεκιούριτι. Ο τελευταίος τον παραδίδει στον πιλότο του αεροσκάφους προκειμένου να τον παραλάβει ο κάτοχός του μόλις η πτήση φτάσει στον προορισμό της κι αφού πρώτα παραλάβει τις αποσκευές του.

  Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να καρφωθεί στο πάτωμα, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως όπλισε πριν βγάλει το γεμιστήρα.

  Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πάντως μπήκε κανονικά στην πτήση του και, όπως προκύπτει από τηλεοπτικά πλάνα, παρέλαβε το όπλο του μόλις έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

  Πηγές ενημέρωσης:


  Item Reviewed: ΤΟ ΟΠΛΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΛ. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea