• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 07, 2013

  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου αλληλέγγυο με τον αγώνα των προσφύγων του Λαυρίου
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ


  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα των προσφύγων του κέντρου υποδοχής στο Λαύριο. Ξεκίνησαν από την Πέμπτη Απεργία πείνας αναδεικνύοντας την οξυμένη κατάσταση την οποία βιώνουν από μία κυβέρνηση που το δόγμα της  είναι «Νόμος και τάξη». 

  Τα αιτήματα των απεργών –προσφύγων είναι δίκαια και έχουν την αμέριστη στήριξη του λαού της περιοχής. Το κύριο και βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να τους δοθεί πολιτικό άσυλο. Επίσης ένα απ’ αιτήματα είναι η έκδοση των προσωρινών χαρτιών που απαιτούνται μέχρις ότου βγει η απόφαση του πολιτικού ασύλου. Πολλοί πρόσφυγες έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί και είναι προς απέλαση  επειδή το κράτος δεν μεριμνά να προστατεύσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους με βάση τις διεθνής συνθήκες.

   Η αδιαφορία για τις ζωές αυτών των ανθρώπων από την κυβέρνηση αποτυπώνεται στο κτίριο-ερείπιο στο οποίο διαμένουν, χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα-επισκευής του. Το αποκορύφωμα της αδιαφορίας είναι ότι δεν πληρώνουν του προμηθευτές του κέντρου υποδοχής όπως έχουν την υποχρέωση με αποτέλεσμα να έχουν μείνει από τρόφιμα και οι εργαζόμενοι του κέντρου να είναι 6 μήνες απλήρωτοι.

  Για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση, είναι πολιτικά τα αίτια της ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων. Κυβέρνηση που υπηρετεί τα μονοπώλια και είναι ενταγμένη στους μηχανισμούς τους, δεν μπορεί παρά να συμπεριφέρεται έτσι και στους πολιτικούς πρόσφυγες. Είναι η ίδια κυβέρνηση που διάλυσε τα δικαιώματα μας. Καλούμε τον λαό της Λαυρεωτικής να εκφράσει την αλληλεγγύη του με Κάθε τρόπο στους πρόσφυγες. Όλοι αύριο Σαββάτο 8 Ιούνη στο συλλαλητήριο 11π.μ στα ΕΧΤΡΑ. 

  Όλοι για έναν και ένας για όλους. Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουμε ένα κοινό εχθρό τα μονοπώλια,  τους μηχανισμούς τους και τις κυβερνήσεις τους. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Λαύριο 7 Ιούνη


  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  ΛΑΥΡΙΟΥ
  ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
  Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
  Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
  ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ
  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΧΤΡΑ

  Συνάδελφοι, απεργοί των ΕΧΤΡΑ. Εμείς οι άνεργοι του Λαυρίου συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας και είμαστε δίπλα σας. Ο αγώνα σας είναι αγώνας όλων, ενάντια στις απολύσεις στις μειώσεις μισθών, στην ζωή χωρίς δικαιώματα. 
  Εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει ανεργία. Τι δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις το ζήτημα της καθημερινής επιβίωσης χωρίς χρήματα, χωρίς να μπορείς να παράγεις, να δημιουργείς και με το κράτος να σε κυνηγάει με χαράτσια, με διακοπές ρεύματος, με την τρομοκρατία των πλειστηριασμών.  
  Κανένας εργάτης να μην χάσει την δουλειά του, κανένας άλλος εργάτης άνεργος!! 
  Εμείς που αποτελούμε μέρος των ανέργων, δεν επιτρέπουμε να μείνει κάνεις χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς τα απαραίτητα. Μέσα από το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία την λαϊκή επιτροπή, οργανωνόμαστε και παλεύουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν όλοι ακολουθήσουμε τον δρόμο που εσείς χαράζεται. 
  Αν όλοι Κάναμε έτσι σε Κάθε απόλυση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, την κρίση θα την πλήρωναν αυτοί που έπρεπε, τα μονοπώλια. Ποτέ όμως για εμάς που παράγουμε δεν είναι αργά. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία των εργατών με τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για την δημιουργία μιας άλλης οικονομίας που θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.   

   
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

  ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
  Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328
  Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
  ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
  Item Reviewed: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου αλληλέγγυο με τον αγώνα των προσφύγων του Λαυρίου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea