• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 24, 2013

  Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία που προκηρύσσει το εργατικό κέντρο στο Σούπερ μάρκετ ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο, συνέχεια με νέα 24ωρη στις 25/7
  Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την απεργία που προκηρύσσει το σωματείο μας στο Σουπερ μάρκετ ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο μετά την απόλυση συναδέλφου. Η απεργία συνεχίζεται  εδώ και 60 ημέρες με αιτήματα την επαναπρόσληψη της συναδέλφου, την αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων με βάση την κλαδική σύμβαση και το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.


  Η εργοδοσία προχώρησε σήμερα σε αγωγή εναντίον του σωματείου, ορίστηκε δίκη για τις 1:30μ.μ   και μας κοινοποιήθηκε στις 12μ.μ. Δηλαδή έπρεπε να φύγουμε από την εργασία μας και να βρισκόμασταν σε δίκη σε 1 ώρα!! Ενώ ζητήθηκε από δικηγόρο να υπάρξει μια αναβολή για να μπορέσουμε να παραβρεθούμε και να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και προχώρησε σε διεξαγωγή της δίκης, όπου και σε χρόνο ρεκόρ έκδωσε την απόφαση η οποία κηρύσσει παράνομη την απεργία.

  Αυτή είναι η δικαιοσύνη, ταξική, υπερασπιστής των συμφερόντων των αφεντικών. Να βγάλουνε τα συμπεράσματά τους οι εργαζόμενοι για το ταξικό κράτος και την ταξική δικαιοσύνη. Ως γνωστόν αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι...  Η προκλήσεις τους δεν θα μείνουν αναπάντητες. Καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο να αναλάβει τις ευθύνες του που του αναλογούν και να στηρίξει τον μεγαλειώδη αγώνα των απεργών. Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης το Σαββάτο 27 Ιουλίου 7:00μμ έξω από το κατάστημα των ΕΧΤΡΑ.

  Τώρα η αλληλεγγύη όλων είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Λαύριο 24-7-2013
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΧΤΡΑ
  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των εργαζομένων   στα ΕΧΤΡΑ που εδώ και 60 ημέρες παλεύουν για την επαναπρόσληψη συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών τους και το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
  Ήταν τόση η βιασύνη τους που δεν έκαναν δεκτό το αίτημα για αναβολή μιας ημέρας γιατί  δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως η διοίκηση του σωματείου (ενημερώθηκε στις 12μ.μ ότι η δίκη γίνεται στις 1:30μ.μ στην Αθήνα!!) Αυτή είναι η ταξική δικαιοσύνη, στήριγμα των πλουτοκρατών. 
  Να βγάλουν οι εργαζόμενοι τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτές τις αποφάσεις και να κατανοήσουν ότι την εξουσία την  έχουν τα μονοπώλια, άρα και τα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις υπηρετούν την εξουσία των μονοπωλίων. 
  Για να τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά χρειάζεται ισχυρό ταξικό μέτωπο ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, τα δικαστήρια τους.  Η εταιρία από την μεριά της έχει προχωρήσει σε μια σειρά τρομοκρατικές μεθόδους, όπως την κλήση στα ΑΤ από τον εισαγγελέα προς τρεις απεργούς για παρατηρήσεις ως προς την συμπεριφορά τους, την πρόσληψη σεκιουριτά στην είσοδο του καταστήματος και στην αγωγή όπου και βγάλαν παράνομη την απεργία. Τους δηλώνουμε ότι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. 
  Οι εργαζόμενοι απεργοί έχουν ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα και θα τον  φτάσουν μέχρι τέλους. Η αποφασιστικότητά τους και η στήριξη από όλα τα σωματεία και τον εργατόκοσμο της Λαυρεωτικής είναι ανίκητος συνδυασμός.
  Μετά από αυτή την εξέλιξη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 24 Ιούλη, αποφασίζει ομόφωνα την κήρυξη 24ώρης απεργίας στο σουπερ Μάρκετ ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο για τις 25 Ιούλη. Επίσης συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων το Σάββατο 27 Ιουλίου 7:00μ.μ έξω από το κατάστημα ΕΧΤΡΑ. Καλούμε όλο τον λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον μεγαλειώδη αγώνα των απεργών του ΕΧΤΡΑ  .

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ                                ΚΟΥΜΠΛΗ ΜΑΡΙΑ


  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
  ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
  Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
  Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
  ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ


  Item Reviewed: Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία που προκηρύσσει το εργατικό κέντρο στο Σούπερ μάρκετ ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο, συνέχεια με νέα 24ωρη στις 25/7 Rating: 5 Reviewed By: forkeratea