• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 02, 2013

  Δεντροφύτευση στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λαυρίου  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποίησε τη δεντροφύτευση 100 φυτών Παουλόβνια στον χώρο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λαυρίου την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013.

  Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν εθελοντικά εκπρόσωποι του Διασυλλογικού Οργάνου Παραλιακών-Εξωραιστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Λαυρεωτικής, του Συλλόγου Δασοπροστασίας Λαυρίου και οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.

  Τα δένδρα Παουλόβνια ή αλλιώς Παυλώνια της οικογένειας scrophulariaceae είναι φυλλοβόλα ταχείας ανάπτυξης και σφαιρικής κόμης, που φτάνουν τα 12 μέτρα ύψος και 5 μέτρα διάμετρο. Τα μεγάλα, ανοιχτοπράσινα, καρδιόσχημα φύλλα της γίνονται κίτρινα το φθινόπωρο. 

  Η ανθοφορία τους εντυπωσιάζει το Μάιο με τα έντονα αρωματικά, βιολετί άνθη, σε όρθιες κωνικές ταξιανθίες στα γυμνά κλαδιά τους πριν την ανάπτυξη των φύλλων. 

  Αυτό σημαίνει πως μαζί με τους μηχανισμούς απόσμησης της εγκατάστασης, θα περιοριστούν περαιτέρω οι οσμές καθώς και θα συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση και βελτίωση της φυσιογνωμίας της περιοχής.


  Με εκτίμηση
  Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.
  Αντωνίου Νικόλαος


  Item Reviewed: Δεντροφύτευση στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λαυρίου Rating: 5 Reviewed By: Unknown