• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 02, 2013

  Αναβάλλεται λόγω ανέμων η συναυλία του Μίκη στη Μακρόνησο και μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο  Στο θέατρο Βράχων, στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου και όχι στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου θα κάνει την καλοκαιρινή της έναρξη η παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «Ποιος τη ζωή μου». Στη συνέχεια το ταξίδι θα συνεχιστεί σε περισσότερες από 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.


  Οι αέρηδες «αναβάλουν» τη παράσταση
  Για την παράσταση στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου ο δήμος Λαυρεωτικής επρόκειτο να δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο, αλλά οι αυξημένης έντασης αέρηδες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή, εμποδίζουν τους μουσικούς να μεταφέρουν τα μηχανήματα τους ακτοπλοϊκώς από το Λαύριο στη Μακρόνησο.

  Μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες
  Η εκδήλωση είχε πάρει πράσινο φως από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενώ η διοργάνωση της στη Μακρόνησο αποτέλεσε επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

  Η ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη
  Ταξιδεύοντας μας από «τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση και τις δύσκολες ημέρες του σήμερα, η ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου».
  Πλημμυρισμένη από το σπάνιο έργο του που φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής, η παράσταση διατρέχει την ιστορία μας, μέσα από την αποκαλυπτική ζωή του κορυφαίου καλλιτέχνη, η οποία είναι συνδεδεμένη με τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του περασμένου αιώνα: Μικρασιατική Καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Δεκεμβριανά, Εμφύλιο, Εξορίες, «άνοιξη της δεκαετίας του ’60», δικτατορία, Μεταπολίτευση.
  Είκοσι οκτώ ηθοποιοί - χορευτές,  τέσσερις τραγουδιστές και δώδεκα μουσικοί «ενσαρκώνουν» στη σκηνή όλες τις σημαντικές στιγμές του πάντα ενεργού Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συμμετείχε με ενθουσιασμό σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας της παράστασης, που περικλείει περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς της πορείας του.
  Ταυτότητα παράστασης
  Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, σενάριο – σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, σκηνικό: Γιώργος Πάτσας, κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου, χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη, ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης, παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Έρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ηρακλής Κωστάκης, Ίρις Μαρά, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Βασίλης Ζώης, Ελεάννα Φινικαλιώτη, Ελένη Βαΐτσου. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου.

  Πηγή ενημέρωσης: http://www.naftemporiki.gr


  Item Reviewed: Αναβάλλεται λόγω ανέμων η συναυλία του Μίκη στη Μακρόνησο και μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο Rating: 5 Reviewed By: Unknown