• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυγούστου 02, 2013

  Δελτίο Τύπου ''Δημοτικής Καινοτομίας'' για τις κατηγορίες σε βάρος του Δ. Λουκά  ΄΄ Οι τραμπουκισμοί του δημάρχου δε θα περάσουν! ΄΄

  Είχαμε επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε προειδοποιήσει τους συνδημότες μας για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Λεβαντής και οι συν αυτώ πολιτεύονται.

  Ελάχιστοι, ανεπαρκείς και ανίκανοι απέναντι στις απαιτήσεις των καιρών και του νέου Δήμου Λαυρεωτικής καταφεύγουν στο ψεύδος και στις ανήθικες επιθέσεις νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διασωθούν. Καταφεύγουν στη λάσπη νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποπροσανατολίσουν.


  Το πρώτο σοβαρό κρούσμα της γκεμπελικής λογικής ΄΄ πες πες κάτι θα μείνει΄΄ εμφανίστηκε πέρσι το καλοκαίρι, όταν κατηγόρησαν το Δημήτρη Λουκά για ένα τεράστιο ποσό, το οποίο δήθεν ιδιοποιήθηκε, στην εκπομπή ΄΄ Ζούγκλα΄΄
  Η κατάπτυστη αυτή σύλληψη παραπέμφθηκε από πέρσι στη δικαιοσύνη, η οποία και θα δώσει αποστομωτική απάντηση, όπως ακριβώς έγινε και με την καταδίκη της εφημερίδας ΄΄ Επταήμερο΄΄, η οποία καταδικάστηκε για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες της.

  Αργότερα στο παραταξιακό τους έντυπο το οποίο κυκλοφόρησε ο κ. Λεβαντής και  η ΄΄ομάδα σπίλωσης΄΄ κατηγορούν  το Δημήτρη Λουκά για δήθεν χρέη που άφησε στο Δήμο Λαυρεωτικής.

  Κι εδώ η προσπάθεια έπεσε στο κενό αφού για το  εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα τα νούμερα είναι επίσημα και αμείλικτα, όπως προκύπτουν από το υπογεγραμμένο από τον Δημήτρη Λουκά  και τον νυν δήμαρχο πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής.

  Το ξεκίνημα της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου τον Ιανουάριο του 2011 έγινε  με αφετηρία χρέος 11.500.000€!

  Από αυτά στην τοπική ενότητα Κερατέας αναλογούσαν το 10.000.000,00€, σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που παρέδωσε ο ίδιος ο Κ. Λεβαντής στο ενημερωτικό τους έντυπο. Από αυτά τα περισσότερα αφορούν την οικονομική διαχείριση της τετραετίας Λεβαντή.

  Στο δημοτικό διαμέρισμα Λαυρίου οι αντίστοιχες υποχρεώσεις ήταν 1.500.000€, επαναλαμβάνουμε όχι σύμφωνα με δικά μας στοιχεία, αλλά σύμφωνα με το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του πρώην Δήμου Λαυρεωτικής, το οποίο και δημοσιεύσαμε στο 2ο τεύχος της Λαυρεωτικής Ενημέρωσης της Δημοτικής Καινοτομίας, που είναι αναρτημένο στην ιστιοσελίδα μας www.lkainotomia.gr

  Τέλος μέσα στον πανικό που δημιούργησε στον κ. Λεβαντή και την ΄΄ ομάδα σπίλωσης΄΄ η πρόσφατη συγκέντρωση της παράταξής μας, κυκλοφόρησαν ένα κείμενο ψελλίζοντας ανόητες ερωτήσεις, ενώ την ίδια ημέρα χρησιμοποίησαν την χρηματοδοτούμενη εφημερίδα  ΄΄ Αλήθεια΄΄ νομίζοντας ότι θα μας πλήξει.

  Και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό αφού τα ερωτήματα αυτά όχι μόνο έχουν απαντηθεί και αναλυθεί εδώ και 3 χρόνια, αλλά και σας απέδειξε η παράταξή μας στα επανειλημμένα δημοτικά συμβούλια ότι ο σκοπός σας ήταν και είναι να δημιουργείτε και να   συντηρείτε ένα ζοφερό κλίμα σκανδαλολογίας.

  Σας αποδείξαμε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις που κλείσατε ήταν βιώσιμες και κερδοφόρες και ότι αποκρύψατε τεχνηέντως τα έσοδα των εταιρειών αυτών για να τις θέσετε σε εκκαθάριση.

  Ο κ. Λεβαντής και η ΄΄ομάδα σπίλωσης΄΄ βρέθηκαν εξαιρετικά εκτεθειμένοι και με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Δημήτρης Λουκάς, δημόσια και από βήματος, ζήτησε να οριστεί ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου να πραγματοποιήσει εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο για τα τελευταία 8 χρόνια και στην Κερατέα και στο Λαύριο και στην Καμάριζα.

  Ο κ. Λεβαντής αντιλήφθηκε τότε, ότι πέφτει στο λάκκο που εκείνος άνοιξε!
  Αυτό του δημιουργεί εκνευρισμό, αμηχανία και κυρίως του αφαιρεί τα εργαλεία, τα οποία ξέρει καλά να χειρίζεται : το ψεύδος, τις αήθεις επιθέσεις και τη σκανδαλολογία.

  Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο λοιπόν και μετά τις αποστομωτικές απαντήσεις του Δημήτρη Λουκά για την υπό εκκαθάριση Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λαυρεωτικής (ΔΗΚΕΔΗΛ) και στη συνέχεια  για τις δράσεις (Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου των Ποντίων, προστασία και διάσωση των φοινικοδένδρων Λαυρίου) της Ενεργειακής Εταιρείας Λαυρεωτικής (ΕΝΕ.Λ.ΑΕ.), επιδόθηκε σε μια άλλη πρακτική, στον τραμπουκισμό!

  Με την απαράδεκτη ανοχή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ευτέλισε τη λειτουργία του συμβουλίου, γελοιοποίησε το θεσμό του Δημάρχου, γκρέμισε την αρχή του δημοκρατικού διαλόγου, ποδοπάτησε διαδικασίες και το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης και ως άλλος ΄΄Ράμπο΄΄ κινήθηκε προς τον Δημήτρη Λουκά απειλητικά και με πρωτοφανές μένος, με στόχο να επιλύσει τα αδιέξοδά  του με τη βία.

  Κατανοούμε το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το δίδυμο Λεβαντή-Σοφρώνη, αφού τα έργα και οι ημέρες τους αποδεδειγμένα και ολοφάνερα αποτελούν την χείριστη διοικητική παρένθεση για το Δήμο μας.
  Προειδοποιούμε όμως : φαινόμενα εκφυλισμού των θεσμών και της δημοκρατίας δε θα περάσουν!

  Ο τραμπουκισμός του απερχόμενου Δημάρχου θα αποτελεί άλλο ένα μαύρο στίγμα μέσα στη γενικότερη μαυρίλα, την οποία επιφύλαξε για το Δήμο μας και τους συμπολίτες μας.

  Ο κ. Λεβαντής και η ΄΄ ομάδα σπίλωσης΄΄είναι φτιαγμένοι από τα σαθρά υλικά του χτες.

  Ο Δήμος Λαυρεωτικής όμως, η Κερατέα, το Λαύριο, η Καμάριζα, οι οικισμοί ανήκουν στο μέλλον. Δήμος Λαυρεωτικής και Δημοτική Καινοτομία είναι αναπόσπαστα συστατικά της ελπίδας, της προόδου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της εφόδου στο μέλλον.

  Δεσμευόμαστε λοιπόν :

  O τραμπουκισμός δε θα περάσει!

  Η Δημοτική Καινοτομία θα περιφρουρήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δικαίωμα στη διαφορετική θέση και άποψη.

  Η Δημοτική Καινοτομία θα αναδείξει το διάλογο και τις συλλογικές διαδικασίες σαν τα πιο ισχυρά εργαλεία προκειμένου να βγει ο Δήμος μας από το τέλμα και τη σημερινή μιζέρια.

  Η Δημοτική Καινοτομία θα συνεργαστεί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, προκειμένου να συνθέσουμε από κοινού τη συγκροτημένη πρόταση που έχει ανάγκη ο Δήμος Λαυρεωτικής για να αντεπεξέλθει σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία.


  Από το Γραφείο Τύπου
  1/8/2013

  Item Reviewed: Δελτίο Τύπου ''Δημοτικής Καινοτομίας'' για τις κατηγορίες σε βάρος του Δ. Λουκά Rating: 5 Reviewed By: forkeratea