• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυγούστου 21, 2013

  Επιστολή της επιτροπής αγώνα Κερατέας - Λαυρίου με θέμα την ανακύκλωση στην πηγή


  Άπαρτο κάστρο, Κυριακή 18-8-2013
                                    ΠΡΟΣ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαυρεωτικής
  Κύριε Δήμαρχε, κύριοι και κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι
  Στον πόλεμο των απορριμμάτων,  έχει εντελώς ξεχαστεί  η ουσιαστική παράμετρος της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στην πηγή. Συχνά αναφέρεται στα λόγια,  αλλά στις πράξεις απουσιάζει.

  Πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση – απέναντι στην αλήθεια του αγώνα μας – να είμαστε στον τομέα αυτό  με τους πρωτοπόρους.  Άλλωστε, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ – νομοθετημένη μάλιστα με χρονοδιαγράμματα -  είναι η σοβαρή και αποτελεσματική ανακύκλωση στην πηγή, που λειτουργεί σε όλα τα κράτη που σέβονται  τον πολιτισμό τους, την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον τους.
  Ζητάμε να μας απαντήσετε, τι σχεδιασμό έχει κάνει ο Δήμος μας για τα παρακάτω:
  1.   Πότε θα επανέλθουν  τα κοντέινερ για ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που υπήρχαν  στην Κερατέα(γήπεδο)  και Κομομπίλι Λαυρίου .          
  2. Πότε θα μπουν καφέ κάδοι ( για υλικά προς  κομποστοποίηση), κίτρινοι ( για  χαρτί μόνο,  που είναι το 50% των ανακυκλώσιμων) και  κάδοι για γυαλί μόνο .                                      
   3. Πότε θα μπουν σε μεγάλη κλίμακα κάδοι συλλογής τηγανελαίων, κοντά στα τόσα φαγάδικα που υπάρχουν στο Δήμο μας;                                                                                                   
  4. Πότε θα μπούμε στην ομάδα  των Δήμων με ανταποδοτική ανακύκλωση, για να καταλάβουν μικροί και μεγάλοι ότι ο κόπος της διαλογής πιάνει τόπο και φέρνει  και οικονομικό όφελος.                                                                                                                                    
  5.  Πώς προγραμματίζετε τη Δημοτική κομποστοποίηση ,  με αξιοποίηση των κλαδιών-χόρτων  και των προαναφερθέντων καφέ κάδων .                                                                              
  6.Τι  σχεδιάζετε για την  επάρκεια και των μπλέ κάδων  και  τι προγραμματίζετε για  ενημέρωση  των υπαλλήλων  καθαριότητας και των  πολιτών   για ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, που έχει δραματικά ατονήσει, επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση.                                                                                                                        
   Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μεγαλοεργολάβοι προωθούν τη δική τους  λύση, γιατί τους συμφέρει τα σκουπίδια να είναι σύμμεικτα και να μας έχουν στο χέρι, χαρατσώνοντας τα πενιχρά μας εισοδήματα, μέσα από τα Δημοτικά τέλη. Δεν ενδιαφέρονται για το βιώσιμο  περιβάλλον, αλλά για τα άμεσα κέρδη τους.                                                                                                                        
   Περιμένουμε   στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να περιλαμβάνονται και αυτά  στα θέματα της ημερήσιας  διάταξης.


  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ                                                                             
   Βέτα Κόντη,  Κώστας Θηβαίος, Θεοδώρα Θηβαίου, Μάχη Δημοπούλου, Τούλα Σπανού, Πάνος Πουλίδης, Φωτεινή Μελά, Δήμητρα Κάρρα, Παναγιώτης Κατσίκης,Μαρίνα Μελά, Μάρω Παπαγεωργίου, Μάτα Λεβαντή, Κώστας Μανούρας, Στέλιος Καφετζής, Θανάσης Ρουμπάνης, Θεόδωρος Χαρατζής, Δημήτρης Σμόρογλου, Αντώνης Μώρογλου, Γιώργος Δαμουλάκης, Γιώργος Δερμάτης, Δημήτρης Κάιλας, Θάλεια Νοβάκη, Κώστας Κλάδης, Ελένη Κοσμά.


  Item Reviewed: Επιστολή της επιτροπής αγώνα Κερατέας - Λαυρίου με θέμα την ανακύκλωση στην πηγή Rating: 5 Reviewed By: forkeratea