• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οκτωβρίου 31, 2013

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ομιλία – συζήτηση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου με θέμα: ''Ευτυχισμένοι γονείς – Ευτυχισμένα παιδιά. Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας''.


  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου η ανοιχτή ομιλία – συζήτηση με την ψυχολόγο κα Λίνα Νικολαΐδου.
  Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ευτυχισμένοι γονείς – Ευτυχισμένα παιδιά. Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας».
  Η εισήγηση αφορούσε κυρίως τα «εμπόδια επικοινωνίας» που χρησιμοποιούν  οι γονείς στη συναναστροφή τους με τα παιδιά, καθώς επίσης και τις τεχνικές που «σπάνε» αυτά τα εμπόδια και εγκαθιδρύουν ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας, με στόχο την οικογενειακή ηρεμία και ευτυχία.

  Οι γονείς με τις ερωτήσεις τους ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το πώς αντιμετωπίζουμε την αντίσταση που προβάλλουν τα παιδιά στην οποιαδήποτε αλλαγή, καθώς και στο θέμα της εκπαίδευσης των γονέων.
  Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για  την πρωτοβουλία του 3ου Δημοτικού, καθώς και για το μεστό περιεχόμενο της εισήγησης και την αμεσότητα της ομιλήτριας. Ανανέωσαν το ραντεβού τους μέχρι την επόμενη πρόσκληση του Σχολείου με κάποιο από τα θέματα τα οποία προτάθηκαν.
  Η ομιλία αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που επιδιώκει να πραγματοποιήσει το σχολείο καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων, στην προσπάθειά του να φέρει κοντά τους γονείς, να τους ενημερώσει για θέματα που τους απασχολούν και να τους βοηθήσει στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

  Item Reviewed: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ομιλία – συζήτηση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου με θέμα: ''Ευτυχισμένοι γονείς – Ευτυχισμένα παιδιά. Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας''. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea