• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οκτωβρίου 20, 2013

  Τα σχέδια του Μίχου για τον Ολυμπιακό Λαυρίου!  «Υπάρχει η βάση και η διοικητική σταθερότητα για να δημιουργηθεί κάτι καλό», λέει στο a-sports.gr ο 54χρονος προπονητής και μιλά για... μεταμόρφωση των «ερυθρόλευκων»

  Όταν έχεις εργαστεί ως προπονητής σε ένα... σωρό επαγγελματικές ομάδες και έχεις περάσει, σαν ποδοσφαιριστής, από... τοπ επίπεδα, σίγουρα έχεις παραστάσεις, εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μπορείς να μεταφέρεις και να μεταλαμπαδεύσεις σε σωματεία μικρότερης δυναμικής...

  Τόσο σε επίπεδο καθαρά αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό. Κάτι τέτοιο λοιπόν θέλει να πετύχει και ο Πέτρος Μίχος με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού Λαυρίου.

  Ο πολύπειρος προπονητής και παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Πειραιώς, μίλησε στο a-sports.gr για την απόφαση του να πει το... ναι στους «ερυθρόλευκους» του Λαυρίου, αναλύοντας τα σχέδια του για το σωματείο. «Σίγουρα ο βασικός λόγος που με έκανε να πω ναι στον Ολυμπιακό Λαυρίου είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο», μας λέει αρχικά και προσθέτει: «Όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να δουλεύω με νεαρά παιδιά, μου αρέσει αυτό και είναι ότι καλύτερο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και εδώ».

  Βέβαια σημαντικό ρόλο στο να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας της Νεάπολης, έπαιξε και η παρουσία του Μιχάλη Τσίκλου στην προεδρία... «Ναι σίγουρα. Είναι σημαντικό σε τέτοιες ομάδες να γνωρίζεις πως έχεις να κάνεις με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που προσφέρει ηρεμία. Μίλησα λοιπόν με έναν άνθρωπο και κατάλαβα πως έχουμε κοινό τρόπο σκέψης για το ποδόσφαιρο».

  Όσο για το αν ήρθε στο Λαύριο, για να κάνει μια... αρπαχτή, να βγει η χρονιά και να σηκωθεί να φύγει; Μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε αλλού για τέτοιου είδους προπονητές!

  «Στόχος μου είναι να κάνουμε τον Ολυμπιακό Λαυρίου μια ομάδα που να αποπνέει υγεία από τις Ακαδημίες του. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι οι υποδομές! Είμαι λίγες ημέρες εδώ αλλά κατάλαβα πως κάποια πράγματα δεν λειτουργούν στην ομάδα. Κάθε σωματείο πρέπει να έχει τουλάχιστον 150 ποδοσφαιριστές συνολικά. Από όλα τα τμήματα που απαρτίζουν τις Ακαδημίες μέχρι και την πρώτη ομάδα.

  Σε κάθε ηλικία πρέπει να υπάρχουν παιδιά έτσι ώστε σε βάθος χρόνου ορισμένα από αυτά να ανέβουν στους μεγάλους και να καθιερωθούν. Αυτό θα γίνει αν ο Ολυμπιακός Λαυρίου με φρέσκες ιδέες προσελκύσει νεαρά παιδιά. Όσα πιο πολλά μπορεί! Τότε η ομάδα θα λειτουργεί σωστά και θα έχει μέλλον...», αναφέρει ο 54χρονος κόουτς ο οποίος η αλήθεια είναι πως από την μία περίπου ώρα που διήρκησε η συνέντευξη, τα 45 λεπτά μίλαγε για τις υποδομές και τα νεαρά παιδιά του Λαυρίου! Ούτε μεταγραφές, ούτε ξένους παίκτες, ούτε χρήματα που πρέπει να δαπανηθούν. Μόνο για τους πιτσιρικάδες, με τους οποίους άλλωστε, όπως μας είπε και πιο πάνω έχει μάθει να δουλεύει.

  Κατά πόσο όμως μπορούν όλα αυτά να υλοποιηθούν και ο Ολυμπιακός Λαυρίου να γίνει μια ομάδα που θα λειτουργεί ρολόι σε όλους τους τομείς; «Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν από την μια στιγμή στην άλλη. Όλη αυτή η δουλειά θα βγει σε βάθος χρόνου. Θαύματα δεν γίνονται. Αν όμως η ομάδα ακολουθήσει ένα σχέδιο και δώσει βάση στις υποδομές τότε να είστε βέβαιοι πως θα εξελιχθεί και θα κάνει συνεχώς βήματα μπροστά».

  Ποια όμως είναι τα προβλήματα που συνάντησε κατά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας; « Καταρχήν υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο, αλλά με έχουν διαβεβαιώσει πως σύντομα θα λυθεί. Επίσης η ομάδα σίγουρα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Δουλεύουμε ωστόσο πάνω εκεί έτσι ώστε να βελτιώσουμε τόσο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όσο και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μας», τονίζει και προσθέτει για το... μπαράζ αναβολών στις αναμετρήσεις της Γ' Εθνικής: «Με προβληματίζει διπλά αυτό το θέμα γιατί κακά τα ψέματα μια ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, τους μαθαίνεις μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Εκεί καταλαβαίνεις πως συμπεριφέρονται υπό πίεση, τον χαρακτήρα που έχουν μέσα στο ματς και πολλά άλλα. Όπως και να' χει, παρά τα προβλήματα είμαστε αισιόδοξοι, δουλεύουμε και σιγά σιγά θα βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς».

  Ο Ολυμπιακός Λαυρίου ναι έχει αδυναμίες, ναι έχει προβλήματα αλλά είναι παράλληλα αρκετά τυχερός γιατί έχει διοικητική σταθερότητα την οποία προσφέρει ο Μιχάλης Τσίκλος. Άρα υπάρχουν και οι βάσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί κάτι καλό...

  «Ναι σίγουρα αυτό είναι το θετικό. Υπάρχει η βάση και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι έτσι ώστε να χτίσεις μια ομάδα σωστά σε όλους τους τομείς. Αν δεν υπήρχε η βάση τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ίσχυε και εγώ δεν θα ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού Λαυρίου», λέει ο Μίχος και καταλήγει δίνοντας την δική του συμβουλή, με βάση και τις μεγάλες παραστάσεις που έχει από το παρελθόν, έτσι ώστε το σωματείο να προοδεύσει, να ανανεωθεί και να πάει ακόμα πιο μπροστά: «Είναι βέβαιο πως και ο κ. Τσίκλος θέλει ακόμα περισσότερα στηρίγματα δίπλα του να τον βοηθάνε. Δεν μιλάω για τον προπονητή και τους ανθρώπους που ήδη βρίσκονται στην διοίκηση. Μιλάω για ανθρώπους που με φρέσκες ιδέες, ο κάθε ένας από το πόστο του θα βοηθάει για να προχωράμε βήμα βήμα...».

  Νίκος Τζαλίδης


  Item Reviewed: Τα σχέδια του Μίχου για τον Ολυμπιακό Λαυρίου! Rating: 5 Reviewed By: forkeratea