• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 10, 2013

  Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα ''Στις διαδρομές των λιγνιτωρύχων και Μεταλλωρύχων της Ελλάδας'' στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου


  Η 1η Ημερίδα με θέμα "Στις διαδρομές των λιγνιτωρύχων και Μεταλλωρύχων της Ελλάδας" στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου στις 8/12 είχε απίστευτη συμμετοχή και επιτυχία. Συμμετείχαν εισηγητές από Διασταύρωση Ραφήνας, Ν.Ιωνία, Περιστέρι, Κύμη, Λίμνη Ευβοίας, Αλιβέρι, Μολάους, Σύρο, Μήλο, Σέριφο, Στρατώνι Χαλκιδικής και Λαύριο.

  Προβλήθηκε βίντεο από τα Μεταλλεία Λαυρίου,έκθεση φωτογραφίας (λιγνιτωρυχεία Ραφήνας και Μεταλλεία Λαυρίου από το αρχείο του Δημ.Μακρή και Νίκου Τσώνου αντίστοιχα), έκθεση εργαλείων (Δημ.Μακρή και Κ.Καπέλλα)και ζωγραφικής) Μαίρης Αλατζά).

  Τέλος παρουσιάστηκαν χοροί από την Εύβοια (Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας) ,την Σαντορίνη (Σϋλλογος Θηραίων) ,τραγούδια εποχής από την Ανδρική Χορωδία Λαυρίου και ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την Σέριφο.

  Την διοργάνωση της Ημερίδας είχαν αναλάβει το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ανατ. Αττικής και τον Δήμο Λαυρεωτικής.

  Στην ημερίδα παρευρέθησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Γιάννης Δημόπουλος ,Δημοσθένης Μπαρούτας και ο πρόεδρος του Περιφεριακού Συμβουλίου κ.Καράμπελας. Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Κ.Κατσουνάκης και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Θορικός" κ.Μπίστας. Οι πρώην δήμαρχοι Λαυρίου κ.κ . Πόγκας, Παρασκευής και Δημ. Λουκάς, εκπρόσωποι συλλόγων της Ανατ.Αττικής και πλήθος κόσμου.

  Το 2015 θα πραγματοποιηθεί η 2η Ημερίδα στην Ραφήνα όπου συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας των λίγνιτωρυχείων Ραφήνας.

  Item Reviewed: Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα ''Στις διαδρομές των λιγνιτωρύχων και Μεταλλωρύχων της Ελλάδας'' στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea