• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 26, 2014

  Το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου πρωτοπορεί πάλι !

  Το γυμνάσιό μας στον αστερισμό του skype!  Όταν αρρώστησε η Αναστασία και οι συμμαθητές της έμαθαν πως θα λείψει για αρκετές μέρες, σκέφτηκαν αυθόρμητα πως, αφού η συμμαθήτριά τους δεν μπορεί να έρθει στο σχολείο, θα μπορούσε το σχολείο να πάει σε αυτήν.

   Πώς; Αυτό το άφησαν στους καθηγητές τους. Έτσι σκεφτήκαμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Στο σχολείο μας υπάρχουν 6 αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες. Το σχολείο μας επίσης έχει καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Άρα το skype φάνηκε ιδανικό.

  Την Παρασκευή ήταν η πρώτη μέρα που η Αναστασία παρακολούθησε μάθημα μέσω skype. Συμμετείχε ενεργά στο μάθημα, μίλησε με συμμαθητές της και όλοι πέρασαν από την αίθουσα να τη χαιρετήσουν και να της ευχηθούν «περαστικά».

   Η Αναστασία παρακολούθησε εξάωρο μάθημα με πολύ καλή διάθεση. Η αντίδραση των συμμαθητών της μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος δε διέφερε από τις άλλες μέρες. Δε δυσκολευτήκαμε καθόλου στη διδασκαλία και μπορούμε να βεβαιώσουμε πως αισθανθήκαμε πραγματικά πως με την τεχνολογία μπορούμε να ξεπεράσουμε τον τόπο και γιατί όχι το χρόνο.

   Η διδασκαλία μέσω skype προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές που ασθενούν να παρακολουθούν ( αν θέλουν) τα μαθήματα του σχολείου από το σπίτι τους. Είναι ένας τρόπος για να ανοίξει το σχολείο στους μαθητές και να ξεπεράσει τα όρια των τοίχων της τάξης

  Η αρχή έγινε. Την επόμενη εβδομάδα η Αναστασία και όποιος άλλος μαθητής επιθυμεί και μπορεί, δε θα παίρνει τα μαθήματα από τους φίλους, όταν είναι άρρωστος. Θα μπορεί να τα παρακολουθεί μέσω skype.
  Πιστεύουμε πάντως πως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πρόβλεψη από το Υπουργείο, ώστε οι μαθητές που για σοβαρό λόγο απουσιάζουν και παρακολουθούν μαθήματα μέσω skype ή κάποιου άλλου εργαλείου, να μην παίρνουν απουσίες.  Item Reviewed: Το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου πρωτοπορεί πάλι ! Rating: 5 Reviewed By: forkeratea