• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 03, 2014

  Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλε το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων (Δήμου Σαρωνικού) στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλε την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.


  Στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής την αποστολή του Δήμου Σαρωνικού, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου, υποδέχθηκε εγκάρδια ο Μητροπολίτης κ.κ, Νικόλαος, ο οποίος απηύθυνε θερμές ευχές στον δήμαρχο και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος για κάθε καλό για το 2014.


  Στη συνέχεια, μετέβησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος και πολλά ανώτερα στελέχη του κόμματος. Τα μέλη του χορευτικού έψαλαν τα κάλαντα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και προσέφεραν, τηρώντας τα έθιμα των Μεσογείων, παραδοσιακά γλυκά φτιαγμένα από τους ίδιους και κρασί βραστό, ενώ για γούρι η κυρία Κατίνα Μιχάλη από τα Καλύβια του ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος» χτυπώντας τον ελαφρά στο κεφάλι με την παραδοσιακή άγρια κρεμμύδα (μπόσκα), όπως προστάζει το έθιμο, κάτι που ο             κ. Τσίπρας δέχθηκε ευχάριστα.  Την ευθύνη της εμφάνισης του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων είχε ο δάσκαλος χορού κ. Γιάννης Κοντογιάννης, ενώ το χορευτικό συγκρότημα συνόδευσαν οι μουσικοί Δημήτρης Ράπτης (λαούτο), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί) και Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο).

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


  Item Reviewed: Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλε το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων (Δήμου Σαρωνικού) στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Rating: 5 Reviewed By: forkeratea