• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 24, 2014

  Η 2η κινητοποίηση των αγροτών των Μεσογείων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  Πιστοί στο ραντεβού τους οι αγρότες των Μεσογείων (Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων και Καλυβίων) συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, το πρωί της Κυριακής στη διασταύρωση των Λεωφόρων Παιανίας - Μαρκοπούλου και Βάρης - Αεροδρομίου, στο Κορωπί, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

  Με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών των Μεσογείων, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ και διαμαρτυρήθηκαν για την ανύπαρκτη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής - στο δικαίωμα επιβίωση του Έλληνα αγρότη και πολίτη που η κυβέρνηση διατείνεται αλλά πράττει τα αντίθετα, ενώ αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

  Διαμαρτυρήθηκαν για τη σφοδρή επίθεση που δέχονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή τους, τη μείωση της παραγωγής τους και την εγκατάλειψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων τους.

  Οι αγρότες συναντήθηκαν στις 10:30 το πρωί, πολλοί περισσότεροι από την προηγούμενη φορά. Παρά τη μεσημεριανή βροχή δεν πτοήθηκαν και έκλεισαν για λίγο την είσοδο της Αττικής Οδού και αποχώρησαν λίγο μετά τις 15:30, αποφασισμένοι να επανέλθουν με πιο δυναμική κινητοποίηση.

  Όσο για το μήνυμα των αγροτών … «Καλούμε τη κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο με την ευκαιρία της ψήφισης την επόμενη εβδομάδα του mini προϋπολογισμού να ενστερνιστεί τα προβλήματά μας και να διορθώσει τα λάθη και τις ανισότητες … εδώ είναι Αττική Θεών νταμάρι μα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι».

  Στη συγκέντρωση, εκτός των προεδρείων των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της περιοχής, έδωσαν το παρών οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κορωπίου, Παιανίας, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ απουσίαζαν για δεύτερη φορά οι δήμαρχοι των Σπάτων – Αρτέμιδος και Λαυρεωτικής.


  Στη συγκέντρωση των αγροτών Μεσογείων η Ρένα Δούρου

  Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής της Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου με τον βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Γκιόκα (δεξιά) και τον δήμαρχο Κορωπίου, κ. Κιούση (κέντρο).


  Με τον δήμαρχο Παιανίας, κ. Δάβαρη και τον κ. Γκοτσόπουλο, πρώην δήμαρχο Παλλήνης.

  Κατά την παρέμβασή της στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στη διασταύρωση Παιανίας - Μαρκοπούλου και Βάρης - Αεροδρομίου, η Ρένα Δούρου εξέφρασε τη στήριξή της στα αιτήματα των αγροτικών συνεταιρισμών «σχετικά με τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, το οξύ πρόβλημα του ασφαλιστικού, την άδικη φορολογία τόσο των εισοδημάτων, όσο και των ακινήτων, τα αγροτοδικεία που επιθυμεί η κυβέρνηση για να αποτρέψει τις διαμαρτυρίες των αγροτών».

  Με τον δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Φιλίππου.

  Σε δηλώσεις της τόνισε: «Σήμερα οι αγρότες της πατρίδας μας δεν χρειάζονται ούτε απειλές, ούτε τρομοκρατία, ούτε εκφοβισμούς. Σήμερα ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται προοπτική. Χρειάζεται ελπίδα. Χρειάζεται επίλυση των χρόνιων δομικών του προβλημάτων. Χρειάζεται ένα παραγωγικό, κοινωνικό και διατροφικό πρότυπο. Ένα πρότυπο προς όφελος όλης της κοινωνίας».
  Item Reviewed: Η 2η κινητοποίηση των αγροτών των Μεσογείων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea