• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 25, 2014

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ  Από τον Γ. Ιατρού λάβαμε το παρακάτω κείμενο για τον Σάκη Μπουλά:

  Η πιο δημοκρατική όψη του προσώπου μας -ειπώθηκε- ότι είναι το γέλιο. Στην επικράτεια και την δημοκρατία του γέλιου έζησε κι’ αυτήν υπηρέτησε ο φίλος μας Σάκης Μπουλάς. Θέλω να γράψω κι’ εγώ δυο λόγια γι’ αυτόν. Αν θέλετε, από υποχρέωση για την αφιλοκερδή του παρουσία σε συναυλίες στην Κερατέα, αν θέλετε, γι’ αυτό που μας έφερνε, την επικούρεια στάση ζωής, «ζήσε την στιγμή, γέλα, πάρε τα πράγματα όχι και τόσο σοβαρά». Το πηγαίο χιούμορ του, ο αυτοσαρκασμός, άρχιζε πριν την συναυλία, συνεχιζόταν στην διάρκεια της, στα παρασκήνια και ολοκληρωνόταν μετά, στην ταβέρνα. Με αποτέλεσμα να μην θέλουμε να φύγουμε, να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας και να νοσταλγούμε πάντα τέτοιες βραδιές.

  21 Σεπτεμβρίου 1979: 
  Ο Θάνος Μικρούτσικος έρχεται αφιλοκερδώς στην αυλή της «Χρυσής Τομής», στην οδό Απόλλωνος, φέρνοντας δυο νέους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής, τον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Κούτρα. Θυμάμαι από τον Σάκη ‘’Το τραγούδι του έμπορα’’ του Μπ. Μπρεχτ (σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη): «Ρύζι έχει εκεί κάτω στο ποτάμι. Ποιος να ξέρει το ρύζι τι είναι. Ξέρω την τιμή του μονάχα. Και μετά το ρύζι και το μπαμπάκι, ερχόταν ο άνθρωπος. Που να ξέρω ο άνθρωπος τι είναι; Ξέρω την τιμή του μονάχα». Μοναδική μουσική βραδιά, που συνεχίστηκε στην ταβέρνα του Αντώνη Μπάτρη, με τον Μπουλά να παραλλάσσει τους στίχους του Μπρέχτ: «Παϊδάκια έχει εκεί στου Μπάτρη. Ποιος να ξέρει τα παϊδάκια τι είναι ; Ξέρω την γεύση τους μονάχα!».

  23 Σεπτεμβρίου 2007: 
  Γιορτή Μελιού στην Κερατέα. Συναυλία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γ. Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Δημήτρη Σταρόβα, Ελεονώρας Ζουγανέλη, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Τεράστια κοσμοσυρροή, πολύ γέλιο (μέχρι δακρύων), που συνεχίστηκε στην ταβέρνα, για όσους τυχερούς ήρθαν μαζί μας εκείνο το βράδυ.

  30 Ιουνίου 2008: 
  Μεγάλη συναυλία στον κόμβο Κακής Θάλασσας στην Κερατέα, σε μια κρίσιμη φάση του αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου καλεί προσκλητήριο και έρχονται αφιλοκερδώς οι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Άλκης, Ευτύχης και φυσικά οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς. Είναι δύσκολο να περιγράψω τι γινόταν στα παρασκήνια της συναυλίας, από το τρομερό δίδυμο. Σατίριζαν τους πάντες, τον Βασίλη, τον Άλκη, εμάς τους διοργανωτές, τους ξυλοπόδαρους που είχαμε ντύσει με μαύρες σακούλες σκουπιδιών, αλλά κυρίως τους εαυτούς τους που δεν είχαν αφήσει συναυλία για συναυλία διαμαρτυρίας. Απίστευτοι τύποι, να μοιράζουν αυτόγραφα στην νεολαία που τους λάτρευε, πειραχτήρια που δεν άφηναν ήσυχο κανέναν και καμία.

  Δεν ξεχνάμε τον Σάκη Μπουλά εδώ στην Κερατέα. Το πνεύμα και η αίσθηση του χιούμορ του θα ζει πάντα γιατί έρχεται από πολύ παλιά. Από τον παππού μας τον Αριστοφάνη.

  Γιώργος Π. Ιατρού


  Item Reviewed: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea