• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 04, 2014

  ΤΕΛΟΣ « (νέας) ΕΠΟΧΗΣ… »  ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΛΕΒΑΝΤΗ  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
                           4-3-2014 
  Πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές και κάποιοι βλέπουν το τέλος τους. Ο πανικός είναι φανερός μετά από την ανακοίνωση της «Νέας Εποχής» του κ. Λεβαντή.

  Εμείς, «ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ», βλέπουμε μπροστά. Βλέπουμε μια νέα Αρχή.
   Είναι αυτό που απαιτεί ο τόπος μας, στα χρόνια του μνημονίου, της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Απαντάμε με επιχειρήματα και έργο, με νηφαλιότητα και χωρίς ύβρεις, δίνοντας προοπτική στη Λαυρεωτική με όρους ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

  Ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» κ. Λεβαντής δεν τα θέλει αυτά. Θέλει ανεξέλεγκτη νομή της εξουσίας και στηρίζει τις θέσεις του στη συκοφαντία, το «δηλητήριο» και τον διχασμό. Σ΄ αυτόν το δρόμο, που για άλλη μια φορά διαλέγει, θα πορευθεί πλέον ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ και θα χάσει. Ας πάψει να πιστεύει ότι η βία, η ύβρις και η συκοφαντία, που κυριάρχησαν από μέρους του εναντίον της Δημοτικής Αρχής Κερατέας 2007-2010 και εξαπολύεται μέχρι σήμερα, εξαιτίας ενός πρωτοφανούς και δηλητηριώδους κλίματος που έχει δημιουργήσει, θα μπορέσουν να συνεχιστούν. Τώρα θα υπάρξει απάντηση. Στην πρόσφατη συκοφαντική ανακοίνωση του κ. Λεβαντή και της «Νέας Εποχής» λέγονται πολλά ψεύδη αφοριστικά και απαράδεκτα.

  Είναι η πρώτη φορά που μία Δημοτική Αρχή, ενώ κυβερνά επί 3½ χρόνια, αντί να ασχοληθεί με τα πεπραγμένα της, επιστρέφει χρόνια πίσω και ασκεί μία χειρίστου είδους «αντιπολίτευση» κατά της πρώην Δημοτικής Αρχής Κερατέας!!! Ο κ. Λεβαντής, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει την ανυπαρξία έργου σήμερα, καταφεύγει στην προσφιλή του συνήθεια να λασπολογεί, να συκοφαντεί και να ψεύδεται. Κάλλιστα θα μπορούσε να ρωτήσει του αξιότιμους κυρίους Μπίστα και Κατσίκη, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση της 15ης Φεβρουαρίου με την παρουσία τους. Τότε θα γνώριζε πως ο λόγος του κ. Ιατρού ήταν καθαρά ΕΝΩΤΙΚΟΣ, χωρίς να απαξιώνει το έργο των άλλων, όπως ο ίδιος διαχρονικά πράττει.

  Διορθώνοντας τον διαχρονικό θιασώτη της συκοφαντίας και του ψεύδους υπενθυμίζουμε μερικά από τα στοιχεία που συνειδητά αποκρύπτει:


  Οικονομικά: 

  Ο κ. Λεβαντής αναμασά ξανά την καραμέλα του δήθεν χρέους εκατομμυρίων ευρώ. Αποκρύπτει όμως, σκοπίμως, το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων του Δήμου Κερατέας στις 31.12.2010 το οποίο είχε θετικό πρόσημο (+270.015,29€). Επί 3½ χρόνια αναφέρεται μόνο στις υποχρεώσεις, αποκρύπτοντας το ταμείο που αφήσαμε και τα βεβαιωμένα έσοδα. Η απάντηση όμως έχει δοθεί πολλές φορές από τον ίδιο τον κ. Λεβαντή, σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με πιο πρόσφατο αυτό της 18ης Φεβρουαρίου 2014 όπου είπε: «Αν δεν είχαμε τις περίπου 700.000€ που βρήκαμε στο ταμείο του Δήμου Κερατέας, δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους μισθούς των υπαλλήλων τους τρεις πρώτους μήνες του 2011». Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, εκτός από το ταμειακό υπόλοιπο 688.874,74€, αφήσαμε έσοδα 2.896.674,85€ από τέλη και φόρους, 1.120.792,83€ από μεταβατικούς λογαριασμούς, έσοδα από επιχορηγήσεις για διάφορα έργα (κτίριο Δροσόπουλου, 4ο Δημ. Σχολείο κλπ). Όλα είναι στην Απογραφή που όλοι ψηφίσαμε. Όμως στα Οικονομικά θα επανέλθουμε.
  Όσο για τις δημοτικές επιχειρήσεις αυτές επιχορηγούνται από τον Δήμο για να παράγουν έργο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κατηγορήσουμε τη σημερινή δημοτική αρχή γιατί επιχορηγεί τον ΚΕΦΑΛΟ ή τον ΘΟΡΙΚΟ.


  Σχολικό συγκρότημα 4ου Δημοτικού Σχολείου, 4ου Νηπιαγωγείου και Κλειστού Γυμναστηρίου: 

  Στην προεκλογική ομιλία της 12ης Νοεμβρίου 2010 ο κ. Λεβαντής είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Σταύρος Ιατρού (…) ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το νέο Σχολικό Συγκρότημα: 4ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Νηπιαγωγείο και Κλειστό Γυμναστήριο». Η μικροπρέπεια του κ. Λεβαντή τον οδήγησε σε μία πρωτοφανή πράξη να καλύψει το όνομα του κ. Ιατρού από τον θεμέλιο λίθο των εγκαινίων του 2010. 

  Φωτογραφία από τον θεμέλιο λίθο 7 Φεβρουαρίου 2010  Ο θεμέλιος λίθος σήμερα με καλυμένο το όνομα του Σταύρου Ιατρού  Ειδικά όμως για το έργο του παραπάνω συγκροτήματος, παρουσιάσαμε τις αποφάσεις με τις οποίες πιστοποιείται ότι η «Νέα Εποχή» και ο κ. Λεβαντής καταψήφισαν το έργο, ενώ η χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ ήταν δική μας πρόταση και επιτυχία. Ο φάκελος και το αίτημα συντάχθηκαν από εμάς.

  Να υπενθυμίσουμε ότι το  4ο Νηπιαγωγείο λειτούργησε σε επτά (7) μόνο μήνες από την έναρξη των εργασιών, πράγμα πρωτοφανές για δημόσιο έργο. 


  Αγιασμός του 4ου Νηπιαγωγείου 7 Οκτωβρίου 2010  Σχέδια Πόλης: 
  Στη θητεία μας 2007-2010 ολοκληρώσαμε δύο φάσεις ενστάσεων και μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ολοκληρώσαμε τις απαιτούμενες μελέτες ώστε να μην υπάρχει έλλειμμα γης, γεγονός που σήμαινε πως το Σχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Δυστυχώς, με τις αλλαγές που έφερε η σημερινή δημοτική αρχή υπάρχει έλλειμμα γης που καθιστά το Σχέδιο ανεφάρμοστο. Αν ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει για τις καθυστερήσεις, ας κοιταχτούν στον καθρέπτη και ας παραδεχτούν τα λάθη τους που οδήγησαν συμπολίτη μας να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ το 2006. 
  Η σημαντική καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην αναμενόμενη εκδίκαση και δημοσίευση της απόφασης από το ΣτΕ. Σε αυτό τον λόγο και μόνο οφειλόταν ο κίνδυνος να ζητήσει πίσω τα χρήματα η Διαχειριστική Αρχή, που φυσικά, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Σήμερα όμως οφείλουν να απολογηθούν για τα 3½ χρόνια αδράνειας και αναποτελεσματικότητας. 
  Επίσης, ξεχνούν τα Σχέδια των Παραθεριστικών Οικισμών. Εκεί που εμείς διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιχορήγηση 800.000€ απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ για να πληρωθούν οι μελέτες, ο κ. Λεβαντής ζητούσε, όχι μόνο τότε αλλά και σήμερα, χρήματα αποκλειστικά από τις τσέπες των Κερατιωτών και των Οικιστών. Ωστόσο, δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα γιατί τα 491.497,16€, εισπραχθέντα χρήματα από τις εισφορές των Οικιστών, δεν υπήρχαν στις 31.12.2006.

  Κοινωνική Πολιτική:
  Η συκοφαντία και ο μηδενισμός δεν μπορούν να αποκρύψουν τα έργα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  •    Ίδρυση του 2ου Παιδικού Σταθμού το 2007, που διπλασίασε τον αριθμό υποδοχής μαθητών.
  •     Oλοκλήρωση μελέτης, διαγωνισμού και χρηματοδότησης του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο νέο Σχολικό Συγκρότημα.
  •       Συντήρηση όλων των Σχολικών Κτιρίων και των υποδομών σε ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ.
  •      Δημιουργία του σύγχρονου ΚΑΠΗ, ευεργεσία του κ. Κων/νου Πρίφτη, παρά τον ανηλεή «πόλεμο» από τον κ. Λεβαντή.
  •   Λειτουργία ολοκληρωμένου Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε Κερατέα και Οικισμούς. Έργο σημαντικό και αθόρυβο.


  Χωματερή:
  Για το θέμα της χωματερής θα πούμε πολλά στο επόμενο διάστημα. 
  Υπενθυμίζουμε:    
  • Τις «κόκκινες γραμμές» που έθετε ο κ. Λεβαντής, μέσα από δημόσιους λόγους, από τις ομιλίες στις 11.11.2010 στο Λαύριο και στις 09.02.2011 στην Κερατέα, ότι «Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ-ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ-ΟΥΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ». Ποια είναι η θέση του σήμερα;
  • Τις επίσημες δηλώσεις του κ. Σγουρού, τέσσερις μόνο ημέρες αφού ψηφίστηκε η τροπολογία για τις Φοβόλες, ότι «Δημιουργούμε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις όχι μόνο στη Φυλή αλλά και στο Γραμματικό και την Κερατέα. Δηλαδή, γίνεται εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ), που είναι ψηφισμένος από τη Βουλή, νόμος του κράτους».

  Στο ερώτημα «Γιατί δεν προτιμήθηκαν μικρότερες και περισσότερες μονάδες;» απαντά: «Γιατί τόσες μονάδες προβλέπει ο σχεδιασμός. Καμία μελέτη δεν τεκμηριώνει περισσότερες και μικρότερες μονάδες. Η χωροθέτηση περισσότερων μονάδων είναι ανέφικτη. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μία μονάδα σε κάθε δήμο, προφανώς εθελοτυφλούν, αν δεν παραπλανούν σκόπιμα».


  Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός περιλαμβάνει για την Κερατέα έναν ΧΥΤΑ και τρία εργοστάσια. Επαναλαμβάνουμε ότι χωρίς αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού καμία άλλη λύση (π.χ. Φοβόλες) δεν  μπορεί να υλοποιηθεί. Έχουμε εξηγήσει με αυστηρά νομικά και επιστημονικά κριτήρια πως η περίφημη ΜΠΕ για τις Φοβόλες δεν μπορεί να εγκριθεί.

  Μήπως άλλαξε ο ΠΕΣΔΑ και δεν το γνωρίζουμε;

  Επιτέλους, ο κ. Λεβαντής πρέπει να επιλέξει με ποια πλευρά θα είναι. Δεν μπορεί να είναι και με τον Σγουρό και με τον Αγώνα.

  Έχοντας στο μυαλό ότι «Όποιος τολμήσει να μας συκοφαντήσει, θα μας βρει απέναντι. Και τώρα δεν θα του χαριστούμε…», οι «Ελεύθερες Πόλεις» και οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου θα πορευθούμε με γνώμονα την ΕΝΟΤΗΤΑ, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και το ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

  Για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και για όλα εκείνα που αφορούν τις θέσεις μας για τα προβλήματα και το μέλλον του τόπου, θα ενημερωθούν «πόρτα-πόρτα» και με κάθε λεπτομέρεια όλοι οι πολίτες της Λαυρεωτικής.

  Για την Δημοτική παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
  τ. Δήμαρχος Κερατέας
  Σταύρος Ιατρού


  Διαβάστε σχετικά:


  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
         Τετάρτη 26.02.2014 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, ο κ. Στα…


  Item Reviewed: ΤΕΛΟΣ « (νέας) ΕΠΟΧΗΣ… » Rating: 5 Reviewed By: forkeratea