• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρτίου 10, 2014

  Άσκηση πυρασφάλειας σε δυο από τα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Λαυρεωτικής

  Άσκηση πυρασφάλειας με ευρεία συμμετοχή φορέων πραγματοποιήθηκε σε δυο από τα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Λαυρεωτικής, σε Κερατέα και Λαύριο.

  Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το γενικό συντονισμό της οποίας είχαν η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου και ο Δήμος Λαυρεωτικής, επιχειρήθηκε με επιτυχία η προσομοίωση ρεαλιστικών συνθηκών εκτάκτου ανάγκης  με το σενάριο να προβλέπει πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο των εγκαταστάσεων εν ώρα διεξαγωγής  αγώνα και διάσωση ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του από αναθυμιάσεις.


  Υπεύθυνοι για την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ.Χιώνης και ο Πυραγός κ.Κουρούσιας Απόστολος, ενώ από πλευράς Δήμου Λαυρεωτικής υπεύθυνος ήταν ο αντιδήμαρχος κ.Σταύρος Ρόζης.

  Για τις ανάγκες τις άσκησης συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Λύκεια της Κερατέας και του Λαυρίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, κ.Κώστας Αθανασίου, οι υπεύθυνοι πυροπροστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Κερατέας και Λαυρίου, κ.Πανάγος Ευάγγελος και Πανταζής Κωνσταντίνος αντίστοιχα, οι ομάδες πυρασφάλειας  του Γ.Σ. Κερατέας και του Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου καθώς και το Προσωπικό του ΝΠΔΔ “ΘΟΡΙΚΟΣ” Τμήμα Αθλητισμού.

  Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού η συνεργασία και ο συντονισμός, μεταξύ Πυροσβεστικής και ομάδων Πυρασφάλειας ήταν άψογη.


  Ο Δήμος Λαυρεωτικής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τον Διοικητή της Π.Υ Λαυρίου κ.Χιώνη, και τους πυροσβέστες που έλαβαν μέρος, καθώς επίσης και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Λυκείων Κερατέας και Λαυρίου για τη συμμετοχή τους.   


  Item Reviewed: Άσκηση πυρασφάλειας σε δυο από τα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Λαυρεωτικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea