• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 30, 2014

  Στην εταιρία Prysmian η ζεύξη Λαυρίου - Σύρου

  Στην διεθνούς φήμης εταιρεία ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών καλωδιώσεων Prysmian ανατέθηκε το έργο για την διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας (υποέργο Α) το οποίο προβλέπει την διασύνδεση Λαυρίου - Σύρου, με υποβρύχιο καλώδιο 150 kV, συνολικού μήκους 108 χλμ.

  Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


  Ποια είναι η Prysmian

  Ο ενεργειακός όμιλος Prysmian, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, και εμπειρία 130 χρόνων, δραστηριοποιείται στον χώρο των ενεργειακών διασυνδέσεων από εδάφους και θαλάσσης.

  Σε ενεργειακό επίπεδο διαθέτει ισχυρή παρουσία στην Αγορά της υψηλής τεχνολογίας ενώ από πλευράς τηλεπικοινωνιών ο όμιλος διαχειρίζεται καλωδιώσεις και συστήματα εικόνας και ήχου, ενώ, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

  «Στη συνεδρίαση της 27/6/2014, επικύρωσε τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης και ενέκρινε την εισήγηση για την ανάθεση στην εταιρεία Prysmian, του υποέργου Α που αφορά στη ζεύξη Λαυρίου – Σύρου, με υποβρύχιο καλώδιο 150 kV, συνολικού μήκους 108 χλμ.

  Με την παραπάνω ανάθεση ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για το σύνολο των τεσσάρων υποέργων και αναμένεται πλέον να ξεκινήσει η υλοποίηση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού έργου για τη χώρα, που η ΔΕΗ είχε ξεκινήσει να μελετά το 1993.

  Το έργο αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στην μείωση του ενεργειακού κόστους της χώρας, αλλά και στην ελάφρυνση του κόστους για τον Έλληνα καταναλωτή, μέσα από την μείωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

  Η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων έχει ταυτόχρονα την περιβαλλοντική της σημασία, αφού θα μειωθούν καθοριστικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος στο Αιγαίο.

  Τέλος, αυξάνεται η αξιοπιστία τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια των νησιών μας».  Item Reviewed: Στην εταιρία Prysmian η ζεύξη Λαυρίου - Σύρου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea