• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 24, 2014

  Επίσκεψη της Εθελοντικής Ομάδας Λυκείου Κερατέας στην Γαλιλαία (Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας) | VIDEO  Η Εθελοντική ομάδα του Λυκείου Κερατέας δημιουργήθηκε στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.  Είμαστε μια ομάδα 30 μαθητών, όπου νιώθουμε και πιστεύουμε στην αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ο εθελοντισμός για μας συνεπάγεται μια στάση ζωής  που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή και η φιλανθρωπία.
  Σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη εποχή όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός, ο εθελοντισμός συνεχίζει να εμπνέει όλο και περισσότερο κυρίως γιατί αποδίδει μια καινούρια αρετή, την αγάπη για τον συνάνθρωπο ενώ γεννά  μια μεγάλη δύναμη ελπίδας για τον σύγχρονο κόσμο.
  Σκοπός και στόχος μας είναι να εξοικειωθούμε με τις έννοιες του εθελοντισμού, να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας μας, να νιώσουμε και να μεταδώσουμε τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.  Ο εθελοντισμός ταυτίζεται με τη φιλανθρωπία, ωστόσο ανάμεσα στις δύο αυτές έννοιες υπάρχει μια διαφορά, ο εθελοντής αντιμετωπίζει τα άτομα που έχουν δυσκολίες όχι με οίκτο αλλά σαν άτομα ισότιμα τα οποία περνούν δυσκολίες και στα οποία μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει. Θέλουμε λοιπόν να γίνουμε εθελοντές και να είμαστε ‘εδώ’ για την φύση, την κοινωνία, τον συνάνθρωπο και τον εαυτό μας!


  Με Εκτίμηση
  Ομάδα Εθελοντισμού Λυκείου Κερατέας
  Τηλ: 2299069854
  (Υπ. Καθηγήτρια: Τσιαβαλιά Φωτεινή)  Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την επίσκεψη στην Γαλιλαία (Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας) όπου ανήκει στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

  Η επίσκεψή μας εκεί ήταν άκρως συγκλονιστική, αρχές που σηματοδοτούν την αξία της ζωής αλλά και την αξιοπρέπεια μπροστά στον θάνατο.

     Διαβάστε σχετικά:
  Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολό…


  Item Reviewed: Επίσκεψη της Εθελοντικής Ομάδας Λυκείου Κερατέας στην Γαλιλαία (Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας) | VIDEO Rating: 5 Reviewed By: forkeratea