• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 29, 2014

  Οι «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» κάνουν στάση στο Λαύριο (30/7)

  Η επιτυχημένη παιδική παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη σχεδόν την Ελλάδα . Το έργο αποτελεί «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας, και η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, θεωρείται «κλασική» στην παιδική δισκογραφία. Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα. Την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.


  Η υπόθεση της παράστασης

  Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες), που με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα, γίνονται πιο επίκαιρες παρά ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή, κατανοητοί και ξεκάθαροι.

  Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη, ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς, ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, όπως και όλοι οι άλλοι άλλωστε ήρωες των έργων του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα – σύμβολα και εύκολα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου.

  Σκηνοθεσία, Νίκος Δαφνής.
  Μουσική , Γιάννης Ζουγανέλης
  Σκηνικά – κοστούμια, Δέσποινα Βολίδη.
  Χορογραφία, Αρετή Μώκαλη.

  Παίζουν οι: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης,
  Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα.

  Εισιτήριο: 10€ και 7€ για την προπώληση, για ΑΜΕΑ, φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους.
  Σημεία προπώλησης: Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός & καφετέρια «Γαλαρία» εντός του πάρκου


  Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου,
  Λεωφόρος Αθηνών – Λαυρίου, 195 00


  Item Reviewed: Οι «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» κάνουν στάση στο Λαύριο (30/7) Rating: 5 Reviewed By: forkeratea