• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 13, 2014

  Ο πύρινος «εφιάλτης» συνεχίζεται στην Κερατέα, Ολονύχτια ''μάχη'' με τις φλόγες

  Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014, 06:48

  Ανεξέλεγκτη μαινόταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα στην θέση Λάκιζα. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν το έργο της κατάσβεσης, οι εστίες της φωτιάς ήταν διάσπαρτες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο.  Σημειώνεται πως στη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική ζήτησε τη συνδρομή του στρατού ο οποίος απέστειλε 50 στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

  Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο έργο της πυρόσβεσης «ρίχτηκαν» ξανά τα εναέρια μέσα: Συνολικά δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. 

  Στην Κερατέα η φωτιά έφτασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυροσβέστες, οι άνδρες της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν ενεργά με υδροφόρες του δήμου, εθελοντές αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες περιφρούρησης των κατοικιών. Ως αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου δεν σημειώθηκαν καταστροφές σε σπίτια

  http://www.zougla.gr/  Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες  Σε δύο μέτωπα επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε Κερατέα και στο Αλιβέρι. Με το πρώτο φως της ημέρας στις επίγειες δυνάμεις προστέθηκαν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης προκειμένου να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό.

  Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Κερατέα επιχειρούν αυτή τη στιγμή 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες, καθώς υπάρχουν μόνο μικροεστίες φωτιάς και όχι μεγάλο μέτωπο. Υπό έλεγχο είναι τα πύρινα μέτωπα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

  Με βάση τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα είναι μειωμένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Υψηλό κίνδυνο παρουσιάζουν περιοχές στην δυτική Αττική και στην Κόρινθο, στη νότια Πελοπόνησο, στα Χανιά, στη Ρόδο και στην Κάρπαθο.


  Item Reviewed: Ο πύρινος «εφιάλτης» συνεχίζεται στην Κερατέα, Ολονύχτια ''μάχη'' με τις φλόγες Rating: 5 Reviewed By: forkeratea