• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυγούστου 14, 2014

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ


  Ο Δήμος Λαυρεωτικής  και η Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων Δήμων Μαρκοπούλου & Λαυρεωτικής,  διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης τοπικών επιχειρήσεων και φορέων, την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. , στο Δημοτικό Κατάστημα  Κερατέας,  (Λ. Αθηνών Σουνίου 37).


  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες απασχόλησης των ωφελουμένων από το πρόγραμμα σε επιχειρήσεις της περιοχής της Λαυρεωτικής μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ. Σκοπός του προγράμματος είναι η τοποθέτηση 100 ανέργων στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.    Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.


  Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.


  Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

  Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

  Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

  Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους.

  Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.


  Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη οικονομική ανασφάλεια και έκρηξη της ανεργίας, οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Μαρκοπούλου Μεσογαίας στηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων, δίνει την ευκαιρία σε ανέργους να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να ασκήσουν οι ίδιοι επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, στηρίζει τις επιχειρήσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.  Item Reviewed: ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea