• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οκτωβρίου 11, 2014

  ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Ο Γ. ΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΚΕΡΑΤΕΑΣ) – ΚΟΥΒΑΡΑ

  «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
  ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ – ΛΑΥΡΙΟ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Άκρως αποκαλυπτικός, όσον αφορά τις αληθινές προθέσεις του, για το θέμα που άνοιξε προεκλογικά και αφορούσε την πρόταση αλλαγής του «Καλλικράτη» και τη συνένωση του Κουβαρά με το Δήμο Λαυρεωτικής, ήταν ο πρόεδρος (πρώην και νυν) της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά κ. Γ. Κίτσος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα paraktios.gr.  
  Υπενθυμίζουμε, ότι παραμονές των δημοτικών εκλογών και σε συνεργασία με τον κ. Λεβαντή, έθεσε πρόταση συνένωσης του Κουβαρά με το Δήμο Λαυρεωτικής, παρά το ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτό νομικά δεν μπορούσε να γίνει.
  Για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι του Κουβαρά με συλλογή υπογραφών, ενώ το θέμα ετέθη και στα Δημοτικά Συμβούλια Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
  Τόσο ο κ. Γ. Κίτσος όσο και ο κ. Κ. Λεβαντής ήταν υπέρμαχοι της ένωσης Κουβαρά Λαυρεωτικής και όχι Κουβαρά Κερατέας, όπως ήταν η δική μας πρόταση με βάση απόφαση του Δ.Σ. Κερατέας από το 2010. Ο κ. Κίτσος, αποκαλύπτει πως στην ουσία η τότε πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Κουβαρά αποτελούσε μέσο αντίδρασης και πίεσης απέναντι στην πρώην δημοτική αρχή Σαρωνικού, λόγω της άνισης αντιμετώπισης του Κουβαρά σε σχέση με τις άλλες τοπικές ενότητες.
  Το γνώριζαν τότε όσοι υπέγραψαν;
  Ο κ. Κίτσος ολοκλήρωσε με την ευχή ο νυν Δήμος Σαρωνικού (με τον Κουβαρά) να γίνει ένας ενιαίος Δήμος σύμφωνα με τον «Καλλικράτη». Καμία αναφορά στην πιθανότητα ένωσης Κουβαρά με την Κερατέα ούτε καν με τη Λαυρεωτική.
  Γιατί σήμερα αγνοεί το αίτημα των συμπολιτών του και δεν το θέτει άμεσα ως βασική προτεραιότητα;
  Σε αυτή του την προσπάθεια πρόθυμα συμπορεύτηκε με τον κ. Λεβαντή, ο οποίος υποστήριξε αυτή την πρόταση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
  Πιστεύουμε πλέον ότι η αποκαλυπτική δήλωση του κ. Κίτσου έδειξε περίτρανα τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους στόχους της παλιάς πρότασης περί ένωσης του Κουβαρά με το Δήμο Λαυρεωτικής, αποδεικνύει ποιοι πιστεύουν και ποιοι ΟΧΙ σε ότι έλεγαν και ποιοι σεβάστηκαν ή εκμεταλλεύτηκαν τις υπογραφές και την επιθυμία των Κουβαριωτών.
  Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρεωτικής η παράταξή μας δεν ψήφισε αυτή την πρόταση. Τεκμηριώσαμε την άποψη ότι ο «Καλλικράτης» ήταν και είναι καταστροφικός, έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, πρέπει να αλλάξει και ότι γεωγραφικά το καλύτερο είναι να παραμείνει το Λαύριο με τον Άγιο Κωνσταντίνο και η Κερατέα να ενωθεί με τον Κουβαρά.
  Επειδή πολύ λάσπη και συκοφαντία εκτοξεύτηκε τότε εις βάρος μας, παραδίδουμε όλους αυτούς στην κρίση των πολιτών όχι μόνο του Κουβαρά, αλλά της Κερατέας, του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής.
  Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή Λαυρεωτικής να φέρει άμεσα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του «Καλλικράτη», όπως είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει.
  Για την παράταξή μας το θέμα αυτό και γενικά η αλλαγή του «Καλλικράτη» παραμένει ανοικτό, αποτελεί άμεση προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε την καλύτερη λύση για το μέλλον όλων των κατοίκων των σημερινών δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
  Item Reviewed: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Ο Γ. ΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΚΕΡΑΤΕΑΣ) – ΚΟΥΒΑΡΑ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea