• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οκτωβρίου 22, 2014

  Ψηφίστηκε ομόφωνα η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Λαυρεωτικής

  • Θα λειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα
  • Θα παρέχει και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

  Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής το απόγευμα της Δευτέρας η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο απώτερος σκοπός ίδρυσης του Κ.Π (Κοινωνικό Παντοπωλείο) είναι ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενής ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, ώστε να καταστεί αξιοπρεπής με εφικτούς και αξιοπρεπείς όρους η επανένταξη και επανασύνδεση τους με τον κοινωνικό ιστό.

  Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι η υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών, με στόχο την άρση των παραγόντων που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού. Το κοινωνικό παντοπωλείο θα προσφέρει στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφανάπτυξης, νωπά τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδυσης.

  Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα και θα στεγάζεται στον παλαιό παιδικό σταθμό και θα παρέχει επίσης υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης. H έδρα και λοιπές λεπτομέρειες θα συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, ωστόσο αναφέρουμε πως θα λειτουργήσει στο Λαύριο, στην Κερατέα και στην Καμάριζα.

  Ελάχιστο ποσό διανομής σε προϊόντα καθορίζονται τα 40 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε δημότη που ενταχθεί στον θεσμό, εφόσον ελεγχθούν διεξοδικά τα οικονομικά του στοιχεία για να βεβαιωθεί η αδυναμία διαβίωσης.

  Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει με την συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής που θα έχει τον έλεγχο, αλλά και με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων, σωματείων,επιχειρήσεων, καθώς και μενονομένων κοινωνικά ευαισθητοποιημένων δημοτών που ήδη δραστηριοποιούνται στον Δήμο Λαυρεωτικής. Ο Δήμος θα καλύπτει τα κενά όταν θα υπάρχει έλλειψη σε είδη από προσφορές και χορηγίες μέσω νόμιμης δαπάνης (σ.σ. παλιότερα ο Δήμος δεν μπορούσε βάση νόμου να προβεί σε ενέργειες και δαπάνες για την ανακούφιση των δημοτών) εφόσον εξαντληθούν τα είδη που προσφέρονται.

  Το Κ.Π. θα ενταχθεί διοικητικά στο Τμήμα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής που ήδη λειτουργεί και εξυπηρετεί ήδη πολίτες για οικονομική στήριξη.

  Στο πλαίσιο του Κ.Π. μπορεί ο Δήμος να διοργανώσει και συσσίτια για την διανομή φαγητού σε οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας και θα μπορεί να λαμβάνει κάθε άλλου είδους μέτρα για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και αστέγων.

  Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία, είναι επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα προσφέρει ανακούφιση στους συνδημότες μας που το έχουν τόσο ανάγκη και αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση η οποία υλοποιείται και θα υπάρχουν και παρόμοιες δράσεις στο μέλλον, με Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.α ήδη έχουμε επαφές με χορηγούς που θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που ξεκινά στον Δήμο μας”.


  Επιμέλεια Κειμένου : Άρης Αρίφογλου


  Item Reviewed: Ψηφίστηκε ομόφωνα η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Λαυρεωτικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea