• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 16, 2014

  Μια απάντηση στην Καθημερινή για το ρεπορτάζ ''Τα παιδιά των 128 ημερών της Κερατέας''


  Στην 4η μαύρη επέτειο της εισβολής των ΜΑΤ στην Κερατέα, δυο συμπαθείς δημοσιογράφοι της Καθημερινής ήρθαν και πήραν συνεντεύξεις από ανθρώπους του αγώνα, με θέμα τον αντίκτυπο που είχε αυτός στην ψυχολογία των παιδιών μας.          
                                                                                                
  Στην ολοσέλιδη παρουσίαση  της Κυριακάτικης Καθημερινής (14-12-2014) και στο σχετικό βίντεο (www.kathimerini.gr)   με τίτλο   «τα παιδιά των 128 ημερών της Κερατέας»    η έρευνα διατύπωσε με ουδέτερο  έως διφορούμενο τρόπο κομμάτια από όσα ειπώθηκαν, χωρίς να τονιστούν τα 3 βασικά στοιχεία του αγώνα.

  1. Ο μακροχρόνιος αγώνας, που κορυφώθηκε κατά τις 128 μέρες, πήρε τη μορφή πολέμου από τη στιγμή που η Αστυνομία  άρχισε τις βιαιοπραγίες   ( κατάληψη του χώρου και του δρόμου σαν να είμαστε Αφγανιστάν, κυνηγητό και χτυπήματα σε κατοίκους και σταθμευμένα αυτοκίνητα, καταστροφή και απομόνωση καλλιεργειών σε έκταση 2χλμ,κλπ)                                                       
  2. Οι  αρχικές  καθιστικές διαμαρτυρίες και πορείες μεγάλων και μικρών, μετά από τη μισθοφορική συμπεριφορά των ΜΑΤ, που προστάτευαν όχι τους πολίτες αλλά 2 παράνομα εγκαταστημένα μηχανήματα του Μπόμπολα, άλλαξαν τη μορφή του αγώνα. Έγινε πόλεμος στον παράνομο πόλεμο που μας έκαναν.
  3. Οι εκδόσεις, οι επιστημονικές ημερίδες, οι άπειρες εκδηλώσεις που κάναμε για το θέμα κινητοποίησαν μεγάλους και μικρούς και έφεραν πολλούς αλληλέγγυους από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  γιατί το τοπικό πρόβλημα να μας κάνουν σκουπιδότοπο αποδείχτηκε  ότι ήταν πανελλαδικό και παγκόσμιο.  Το τι είναι σκουπίδι και πως το διαχειριζόμαστε στην Ελλάδα, με τον αγώνα μας και την εμπειρία όλων  ήρθε στο προσκήνιο.
  4. Σε έναν τόπο, η αντίσταση των  κατοίκων  και των παιδιών  τους  στην καταστροφή του, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. Τα κοινωνικοποιεί, τα κάνει ενεργούς πολίτες που νοιάζονται  για τον τόπο και το συνάνθρωπο, αντί για φερέφωνα, βιδωμένα στον καναπέ, που ξεπλένουν τα μυαλά τους με όσα τους σερβίρει η TV, καταναλώνοντας πατατάκια. 


                                                               Αυτή είναι η απάντησή μας στην καλή Εφημερίδα.                                                                                                             ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟΥ

  Διαβάστε σχετικά:
  thumbnailΤα παιδιά των 128 ημερών της Κερατέας (Ρεπορτάζ & VIDEO)
  document.write( '' ); Ήταν ξημερώματα της 11ης Δεκεμβρίου 2010 στην Κερατέα όταν ήχησαν οι σειρήνες της πολιτικής προστασίας. Ακολούθησαν οι καμπάνες των δύο εκκλησιών και το κάλεσμα για ξεσηκωμό στα…


  Item Reviewed: Μια απάντηση στην Καθημερινή για το ρεπορτάζ ''Τα παιδιά των 128 ημερών της Κερατέας'' Rating: 5 Reviewed By: forkeratea