• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 23, 2014

  Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο Επισκοπείο Λαυρίου


   Το βράδυ της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Βυζαντινή Χορωδία και Ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής  της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ερμήνευσε Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Μεγάλων Ωρών & Κάλαντα Χριστουγέννων από πολλά μέρη της Ελλάδας μέχρι τον Πόντο και τη Μ. Ασία, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της σχολής κ. Δημητρίου Καλομοίρη. 

  Προλογούσε ο κ. Χρήστος Π. Πανάγου, Θεολόγος – Μουσικοδιδάσκαλος – υποψ. Δρ. Λειτουργικής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος, καθώς επίσης Ιερείς από το Λαύριο και τα Μεσόγεια, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, o Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ¨Θορικός¨¨ κ. Αντώνιος Μακρυωνίτης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως, σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και άλλων φορέων της πόλεως του Λαυρίου και πλήθος κόσμου, οι οποίοι απήλαυσαν αυτή την όμορφη μουσική βραδιά.


  Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος ανέλυσε το Θεολογικό Μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος.!!!


    http://hpolhmas.com/  Item Reviewed: Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στο Επισκοπείο Λαυρίου Rating: 5 Reviewed By: forkeratea