• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 31, 2015

  3o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


  Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» το 2012 δημιούργησε ένα νέο θεσμό στην πόλη, με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας στις 8 Φεβρουαρίου 2011. Στόχος μας να μετουσιώσουμε όλα αυτά που ζήσαμε τις 128 μέρες αντίστασης, σ’ ένα καλλιτεχνικό γεγονός που να ξεπερνά τα όρια της μικρής μας πόλης και να αγγίζει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους. Αυτή την ημέρα επιλέξαμε κάθε χρόνο να οργανώνουμε ένα φεστιβάλ ταινιών στην πόλη μας με βραβευμένες ταινίες από Έλληνες σκηνοθέτες. Το θέμα του φετινού Πανοράματος είναι: ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.


  Στο φετινό ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ που θα γίνει στις 7-8 Φεβρουαρίου φιλοξενούμε δέκα νέους ταλαντούχους και βραβευμένους Έλληνες σκηνοθέτες. Με 9 μικρού μήκους ταινίες και 2 μεγάλου μήκους οι 10 νέοι σκηνοθέτες εικονογραφούν με επιτυχία την εποχή της κρίσης και των μνημονίων στην Ελλάδα. Ζουμάρουν στους σύγχρονους ήρωες πολίτες κυρίως νέους και κατοίκους της πρωτεύουσας και νετάρουν στα προβλήματα των κατοίκων όπως η ανεργία, η κατάρρευση των μικρομάγαζων, το αδιέξοδο των χρεωμένων νοικοκυριών, η εμφάνιση των νεοναζιστικών ομάδων, το φαινόμενο της βίας στα σχολεία κ.α. Φυσικά δεν λείπουν και φιλμ με τις προσωπικές κρίσεις των ηρώων και φιλμ με την αλληλεγγύη και τον έρωτα.

  Καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τους κατοίκους της πόλης αλλά ιδιαίτερα τους νέους όλης της Λαυρεωτικής να είναι κοντά μας στις προβολές που θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία των περισσοτέρων σκηνοθετών.

  Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία και φέτος το θεσμό αυτό, με την φρέσκια ματιά νέων δημιουργών που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν στο μέλλον στη χώρα μας.

  Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους σκηνοθέτες – παραγωγούς για την παραχώρηση των ταινιών τους καθώς και την δημοσιογράφο Ευάννα Βενάρδου που υπήρξε η καθοριστική σύμβουλός μας αυτή την χρονιά.
  Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου που βρίσκεται στη Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας και θα ξεκινούν από τις 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολών:

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

  19:30 «ΠΡΟΣΕΥΧΗ» / ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ 20΄                                   (Α΄ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2014)

  20:00 «ΚΥΨΕΛΗ» / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ, 15΄

  20:15 “SPHINX” /  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ, 18΄

  20:40 «Η ΚΟΥΠΑ» / ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ, 8΄

  20:50 «Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ» / ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ, 22΄

  21:15 “TOOTHBRUSHES”  ( ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ) / ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΑΝΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ 5΄

  21:30 “RUNAWAY DAY” / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΒΕΛΑΣ, 80΄

  ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

  19:30 «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» / ΣΤΑΘΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ, 35΄

  20:10 “RED HULC” / ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ΄, 30΄
  (Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2013)

  20:45 «ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ» / ΝΙΚΟΛΕΤTΑ ΛΕΟΥΣΗ, 20΄

  21:10 “TUNGSTEN” / ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, 100΄


  Item Reviewed: 3o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Rating: 5 Reviewed By: forkeratea