• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 23, 2015

  Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα σχολεία λόγω εκλογών  Τετραήμερο έφεραν οι εκλογές για τους μαθητές καθώς τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.

  Το υπουργείο Παιδείας παρακαλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2015 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.

  Επίσης, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λ.π.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίες.

  Το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του είχε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει τις σχετικές οδηγίες για την παράδοση των αιθουσών το πρωί της 23ης Ιανουαρίου στις δημοτικές αρχές που θα μεριμνήσουν σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία για περαιτέρω ενέργειες.

  Επίσης να φροντίσει το υπουργείο Παιδείας, με σχετικές οδηγίες ώστε κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσή τους το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας.

  Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω εκλογείς να ασκήσουν απρόσκοπτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα.

  «Οι Αντιπεριφερειάρχες παρακαλούνται να δώσουν εντολή στις δημοτικές αρχές του οικείου νομού να παραδώσουν τις αίθουσες διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου 2015, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας (κάλπες, παραβάν κλπ) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία» αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.


  Item Reviewed: Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα σχολεία λόγω εκλογών Rating: 5 Reviewed By: forkeratea