• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιανουαρίου 22, 2015

  Η επερχόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και τα σενάρια της επόμενης μέρας  Η ώρα της κρίσης για τη Νέα Δημοκρατία πλησιάζει. Πλέον βγήκαν τα… μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία και όπως γίνεται σε περιπτώσεις «αστοχίας», θα αναζητηθούν ευθύνες. Ευθύνες που αρχικά βαραίνουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άρα τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, βάση δημοσκοπήσεων και λίγες ώρες πριν τις κάλπες, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να χάνει τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μέσα στη ΝΔ δεν είναι η ήττα, η οποία θεωρείται δεδομένη, αλλά η διαφορά βάση ποσοστών. Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη των 5 ποσοστιαίων μονάδων από τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο… γδούπος που θα κάνει η πτώση της ΝΔ και δη του Αντώνη Σαμαρά θα είναι μεγαλύτερος.


  Η εσωκομματική «ΠΟΛ.ΑΝ» του Σαμαρά


  Οι φήμες οργιάζουν μέσα και… έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Φήμες που φέρνουν την ενεργοποίηση των λεγόμενων μπλοκ των «μητσοτακικών» (σ.σ. με μπροστάρηδες την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και των «καραμανλικών» (υποστηρικτών της ευρύτερης Δεξιάς του Κώστα Καραμανλή).

  Αυτό γίνεται γιατί ουσιαστικά κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά ότι μετέτρεψε σταδιακά τη Νέα Δημοκρατία σε «Πολιτική Άνοιξη», το κόμμα δηλαδή που δημιούργησε όταν είχε φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, ρίχνοντας από την κυβέρνηση τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

  Από τη στιγμή λοιπόν, που στελέχη της «Πολιτικής Άνοιξης», άρα δυνατοί υποστηρικτές του Σαμαρά, έλαβαν τα πιο βαρυσήμαντα πόστα τόσο μέσα στη ΝΔ, όσο και στην τελευταία κυβέρνηση και παράλληλα παραγκωνίστηκαν, ακόμα και… σβήστηκαν, από τον πολιτικό χάρτη στελέχη των λεγόμενων «καραμανλικών» και «μητσοτακικών», η επερχόμενη ήττα στις εκλογές βαραίνει ξεκάθαρα τον Αντώνη Σαμαρά και τους υποστηρικτές του.

  Τι μέλλει γενέσθαι; Η επαναδραστηριοποίηση των «καραμανλικών» και «μητσοτακικών», αλλά αυτή τη φορά όχι μεμονωμένα. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι «καραμανλικοί» και «μητσοτακικοί» αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να «γκρεμίσουν» την «ΠΟΛ.ΑΝ.» της Δεξιάς και τον Αντώνη Σαμαρά.


  Το «καραμανλικό» μπλοκ


  Δεν είναι τυχαία η δήλωση του «καραμανλικού» Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που ρίχνει την ευθύνη στον Σαμαρά για τους λάθος χειρισμούς ειδικά στον επικοινωνιακό τομέα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

  «Πληρώνουμε το τίμημα μιας κακής επικοινωνιακής στρατηγικής… Κακώς φάνηκε ότι επενδύουμε στο φόβο…», είπε ο Μεϊμαράκης.

  Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι ο ακριβής ρόλος του ιδίου του Κώστα Καραμανλή, γιατί υπάρχουν πληροφορίες που τον φέρνουν να μην δραστηριοποιείται ενεργά, αλλά να είναι αυτός που μπορεί να κινεί τα νήματα, βάζοντας μπροστάρη κάποιο άλλο δυνατό στέλεχος.

  Από την άλλη, δεν έχει αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, με αναβαθμισμένες όμως αρμοδιότητες και με μία κίνηση – ματ που ενδεχομένως γίνει σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βέβαια θα φανεί την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς δεν θα πρέπει να λησμονηθεί η πολιτική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία κατά τα φαινόμενα μπαίνει στη Βουλή και θα αποτελέσει ίσως έναν ακόμη «πόλο» σε πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας.


  Το «μητσοτακικό» μπλοκ


  Το λεγόμενο «μητσοτακικό» μπλοκ δεν είναι άλλο από τους υποστηρικτές της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή στην «κεφαλή» της πολιτικής σκηνής μπορεί να διαφαίνεται η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά στην ουσία τον κυρίαρχο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός που είναι αρεστός σε κάποια στρώματα, είναι αποδεκτός από μερίδα ξένων και έχει αναφερθεί το όνομά του, από ξένα μέσα ενημέρωσης, για τον επόμενο ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

  Υπάρχουν και άλλα «μητσοτακικά» στελέχη, όπως ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, είναι μόλις 36 ετών και οι φήμες τον φέρνουν μεταγενέστερα σε θέσεις – κλειδιά μέσα στην παράταξη.


  Η λαϊκή Δεξιά το ζητούμενο συνεργασίας «μητσοτακικών» – «καραμανλικών»


  Η επερχόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές έχει αρχίσει να αναλύεται από «μητσοτακικούς» και «καραμανλικούς». Και οι δύο πλευρές, οι οποίες άρχισαν να συνεργάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα, έβγαλαν ένα κοινό συμπέρασμα: η ήττα προέρχεται από τη φυγή της βάσης των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Ανθρώπων της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς». Ψηφοφόρων που ήταν εργαζόμενοι, αγρότες και υποστήριζαν τη Νέα Δημοκρατία από… γεννησιμιού τους. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι «χτυπήθηκαν» από την οικονομική κρίση, που αρκετοί εξ αυτών ήταν και οργανωμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν να παραδίδουν τις «πολιτικές» τους ταυτότητες και να συρρέουν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυτοί οι ψηφοφόροι ήταν η βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία χάθηκε και αυτό που επιθυμούν να πράξουν μετεκλογικά τα στρατόπεδα των «καραμανλικών» και «μητσοτακικών», είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να «ξαναχτίσουν» τους δεσμούς εμπιστοσύνης και να ξανακερδίσουν πίσω τους ψηφοφόρους που χάθηκαν από την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαράς.

  http://news.makedonias.gr/


  Διαβάστε σχετικά:
  Περιμένουν στη γωνία τον Σαμαρά μετά την επικείμενη ήττα της Ν.Δ. την ερχόμενη ΚυριακήΠεριμένουν στη γωνία τον Σαμαρά μετά την επικείμενη ήττα της Ν.Δ. την ερχόμενη Κυριακή
  Ραντεβού για την επομένη των εκλογών δίνουν τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας στη μεγάλη τους πλειονότητα αποδεχθεί το αποτέλεσμα και τη διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.Η κριτική, …


  Item Reviewed: Η επερχόμενη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και τα σενάρια της επόμενης μέρας Rating: 5 Reviewed By: forkeratea