• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 27, 2015

  Δελτίο τύπου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από την Περιφέρεια Αττικής


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε η Περιφέρεια Αττικής τον μηχανισμό της προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, σε όλη την Αττική και ιδίως σε δήμους στα χωρικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αττικής  καθώς και στο περιφερειακό οδικό δίκτυο, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την Αττική τις τελευταίες 48 ώρες.


  Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την άμεση εντολή της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου και υπό τις οδηγίες της Εντεταλμένης Συμβούλου, Ιωάννας Τσούπρα και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, έθεσε όλο το μηχανισμό της σε ετοιμότητα και κινητοποιήθηκε άμεσα, για την αντιμετώπιση οιονδήποτε συνεπειών στην ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών. 

  Κλιμάκια μηχανικών ξεκίνησαν ήδη τη διενέργεια αυτοψιών σε έργα υποδομής, στο οδικό δίκτυο και στα ρέματα αυξημένης επικινδυνότητας προκειμένου να γίνει ακριβής εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών. Επίσης, συγκροτήθηκαν επιτροπές ελέγχου των πληγεισών επιχειρήσεων προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

  Ειδικά σε ό,τι αφορά στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, λόγω των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και υποδομές, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κήρυξη σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενώ απεστάλησαν  αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το προβλεπόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αρωγή και την ανακούφιση των πληγέντων.

  Η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία του πολίτη, παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

  Για περισσότερες πληροφορίες:
  Twitter: @renadourou
  Το Γραφείο Τύπου, 27/2/15

  Item Reviewed: Δελτίο τύπου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από την Περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea