• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 24, 2015

  ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: «Φωνάζει ο ψεύτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», απάντηση στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του κ.Λεβαντή

  «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
  ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ – ΛΑΥΡΙΟ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  24.04.2015
  «Φωνάζει ο ψεύτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
  Απάντηση στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του κ. Λεβαντή


  Στις 22/04/2015, τέσσερις ημέρες μετά επέτειο της εκδίωξης των ΜΑΤ από την Κερατέα (18/04) μετά τον ηρωικό μας Αγώνα, ο κ. Λεβαντής θυμήθηκε (επιτέλους) τον Αγώνα μας, εκδίδοντας όμως, για άλλη μια φορά, μια κατάπτυστη ανακοίνωση.

  Η αιτία, ήταν η δική μας ανακοίνωση, που γνωστοποίησε στην κοινωνία, την ιστορική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία ΔΙΕΛΥΘΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ».
  Είναι φανερό ότι ο κ. Λεβαντής δεν μπορεί να χαρεί αυτή την ιστορική απόφαση. Δεν μπορεί να την καταπιεί, επειδή δεν συνέβαλε καθόλου στο να υλοποιηθεί. Ίσως ακόμα γιατί δεν μπορεί να κρύψει τους βαθύτερους πόθους του, να δει να φυτρώνουν εργοστάσια στις Φοβόλες και έργα διαχείρισης “α λα Σγουρός”. Όπως δεν χάρηκε και για την πιο σημαντική δικαστική απόφαση, εκείνη του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιούλιο του 2011, που έκρινε παράνομη την εισβολή εργολάβων και ΜΑΤ, γι’ αυτό και δεν έβγαλε ΠΟΤΕ έστω μία ανακοίνωση. Δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον κ. Σγουρό και τους εργολάβους.
  Κάνει το ίδιο τραγικό λάθος -για τον εαυτό του και την παράταξή του- που έκανε παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2014.
  Τότε (26/02/2014) εξέδωσε μια υβριστική εναντίον μας ανακοίνωση, χωρίς λόγο. Έτσι όρισε το προεκλογικό διχαστικό κλίμα στην Κερατέα, προκάλεσε και εξόργισε πολύ κόσμο. Πήρε άμεσα την απάντηση από εμάς. Το κακό όμως είχε γίνει. Μετά τις εκλογές πρόβαλλε τη δικαιολογία, ότι κάποιοι κακοί συνεργάτες του τον παρέσυραν. Ότι έκανε λάθος.
  Σήμερα συνεχίζει πάνω στο ίδιο μοτίβο και το συμπέρασμα είναι απλό και αυτονόητο. Βεβαίως και οι συνεργάτες του παίζουν το ρόλο τους. Για όσα όμως συκοφαντικά και κατάπτυστα γράφει, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο ίδιος.
  Ο ίδιος κινείται μόνιμα σε ένα κλίμα διχασμού και διαρκούς συκοφαντίας. Ζει από αυτό, ακριβώς γιατί δεν έχει μάθει τίποτα άλλο να κάνει. Ξέρει μόνο να υβρίζει και να απειλεί.
  Αυτό που δεν έχει καταλάβει, είναι ότι η κοινωνία μας τον έχει ξεπεράσει. Και καθώς βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του πανικοβάλλεται και δεν ξέρει που να ξεσπάσει.
  Προφανώς και δεν τον αφορά ο κ. Λουκάς, αφού τα έχουν βρει μαζί προκειμένου να πληρωθούν τα ανεξόφλητα τιμολόγια της θητείας του. Η μοναδική σημερινή συμφωνία έχει γίνει ανάμεσα στον κ. Λεβαντή και τον κ. Λουκά με σκοπό να «τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες» της πρώην Δημοτικής Αρχής και της πρώην διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ.
  Αν υπήρχε μία προεκλογική συμφωνία είναι εκείνη που ξέχασε ο κ. Λεβαντής. Ήταν η συμφωνία που κάναμε το 2010 με τον κ. Λεβαντή για το καλό του Αγώνα και το καλό της Κερατέας. Ήταν μία συμφωνία ΚΑΘΑΡΗ, μία συμφωνία ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Ο κ. Λεβαντής όμως, είπε ψέματα σε εμάς και τους συμπολίτες μας, αθέτησε τη συμφωνία και κυριολεκτικά «μας πούλησε». Που πήγε το ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ, ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ;
  Όμως, ας μη ξεχνάμε ότι η νέα επίθεση του κ. Λεβαντή εναντίον μας είχε επίκεντρο τον Αγώνα μας κατά της χωματερής. Για εμάς ο Αγώνας αυτός είναι μόνιμος, διαρκής, είναι η ίδια μας η ζωή από το 1996 έως σήμερα και από όποια θέση βρισκόμαστε διαρκώς παίρνουμε πρωτοβουλίες και πετυχαίνουμε. Δεν είναι αγώνας αλά καρτ. Τη συμβολή μας την έχει αναγνωρίσει χρόνια τώρα η κοινωνία. Την αναγνωρίζει σήμερα για άλλη μια φορά.
  Γιατί ενοχλείται και πάλι ο κ. Λεβαντής;
  Γιατί τους τελευταίους μόλις μήνες έχουν γίνει τα εξής:
  • Καταργήθηκαν τα ΣΔΙΤ και τα εργοστάσια του Σγουρού. Την απόφαση του ΕΔΣΝΑ εμείς την ψηφίσαμε. Ήμασταν εκεί. Και ήταν πάντα αυτή η θέση μας, ενώ ο κ. Λεβαντής ήθελε το εργοστάσιο στις Φοβόλες.
  • Σώσαμε το έργο της αποκατάστασης της παλαιάς χωματερής. Αυτό που ο κ. Λεβαντής ΕΧΑΣΕ. Διότι προτίμησε να κλείσει και να αποκαταστήσει την χωματερή του Λαυρίου, ενώ για 3,5 χρόνια λειτουργούσε παράνομα την χωματερή της Κερατέας, κουβαλώντας παράνομα σκουπίδια, μπάζα και λυματολάσπη. Είναι ο κύριος υπαίτιος που το έργο ακυρώθηκε τόσες φορές στη θητεία του και κινδύνεψε να χαθεί. Ο κ. Λεβαντής δεν είχε καμία συμμετοχή στο κλείσιμό της που έγινε αρχές Φεβρουαρίου από την παράταξή μας. Το έργο αυτό εμείς το ξεκινήσαμε, εμείς κάναμε τη μελέτη και βρήκαμε τη χρηματοδότηση.
  • Τέλος το κυριότερο: Με επιμέλεια και με συγκεκριμένα έγγραφα (κάτι που ούτε ο κ. Λουκάς, ούτε ο κ. Λεβαντής έκαναν) πετύχαμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΧΥΤΑ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει γι’ αυτό. Όλοι γνωρίζουν ποιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται και ποιοι μαθαίνουν τα νέα στο καφενείο. Ποιοι επιμένουν με ευθύνη και σοβαρότητα και ποιοι αδιαφορούν.
  Το μήνυμά μας προς τον κ. Λεβαντή, τον κ. Λουκά και όποιον άλλον είναι απλό και καθαρό. Έχουμε ανεχτεί πολλά. Έχουμε σιωπήσει πολλές φορές. Σε ένα θέμα δεν κάνουμε πίσω με τίποτα. Στο θέμα του πολύχρονου Αγώνα μας κατά της χωματερής. Σ’ αυτό δεν καταλαβαίνουμε ούτε απειλές, ούτε συκοφαντίες. Σ’ αυτό θα είμαστε αμείλικτοι.
  Αυτή ήταν και είναι η πορεία μας.
  Όσο για τον κ. Λεβαντή τον καλούμε να θυμηθεί:
  Το πρόβλημα της χωματερής ξεκίνησε το 1996, πλην όμως το 1998 ο κ. Λαλιώτης  το ακύρωσε.
  Πότε επανήλθε;
  Το 2001, επί Δημαρχίας του κ. Λεβαντή με την συντρόφισσά του στο ΠΑΣΟΚ κυρία Β. Παπανδρέου!!!
  Πότε έγιναν οι ορεινοί όγκοι που περιελάμβαναν την Κερατέα και άνοιγαν το δρόμο για την χωματερή;
  Το 2003, επί Δημαρχίας του κ. Λεβαντή!!!
  Πότε ψηφίστηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός:
  Το 2003, επί Δημαρχίας του κ. Λεβαντή!!!
  Πότε άρχισαν οι απόπειρες συμβιβασμού, με τον αλησμόνητο τότε Περιφερειάρχη κ. Κυριακίδη για μερική διαχείριση για τους 8 Δήμους;
  Το 2003, επί Δημαρχίας του κ. Λεβαντή!!!
  Και τα πιο πρόσφατα.
  Πότε έγινε ο νέος συμβιβασμός με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Σγουρό;
  Πάλι επί Δημαρχίας του (2011-2014), όταν ο κ. Λεβαντής παρακαλούσε τον κ. Σγουρό να περάσει την τροπολογία για τις Φοβόλες, την ίδια στιγμή που ο κ. Σγουρός έδινε συνεχείς παρατάσεις για τον ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο και διατηρούσε το έργο ενεργό. Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του τον Νοέμβριο του 2014 ευχαριστεί τον κ. Σγουρό, ο οποίος «… στάθηκε πάντα στο πλευρό μας…»!!!
  Επί των ημερών του κ. Λεβαντή μπήκε η Κερατέα και το Οβριόκαστρο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Κρατήθηκε και συντηρήθηκε το έργο ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο ακόμα και μετά τον Αγώνα των 128 ημερών. Επί των ημερών του διαρκώς ερχόταν και επανερχόταν η τάχα λύση στις Φοβόλες.
  Όλα έγιναν επί Δημαρχίας του κ. Λεβαντή!!!
  Όμως, δεν ξεχνιούνται και πολλά άλλα για τα οποία κάποιοι συνεχίζουν να «ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη». Σύντομα θα κληθούν από την κοινωνία να δώσουν εξηγήσεις.
  Ως εδώ.
  Ο κ. Λεβαντής και ο στενός του κύκλος δεν έμαθαν τίποτα και δεν έβαλαν μυαλό. Πιστεύουν πως με επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες και ύβρεις θα συνεχίσουν να μολύνουν και να διχάζουν αυτόν τον τόπο. Διαστρεβλώνουν ξανά την αλήθεια, όπως χρόνια έκαναν. Ούτε αυτή την φορά θα καταφέρουν κάτι.
  Έχει όμως και ένα δίκιο ο κ. Λεβαντής σε αυτά που του έχουν γράψει και εκείνος υπογράφει. Η Ιστορία θα γραφτεί και ο απολογισμός θα γίνει. Οι ήρωες, από όποιο μετερίζι κι αν υπηρέτησαν τον Αγώνα, θα γραφτούν με χρυσά γράμματα όπως τους αξίζει. Ήδη η Κοινωνία μας, εδώ και καιρό, τους γνωρίζει και αναγνωρίζει την προσφορά τους. Θα γραφτούν όμως με μαύρα γράμματα κι εκείνοι που ξεστράτισαν. Εκείνοι που με πολιτικούς συμβιβασμούς με πολιτικούς φίλους  «άνοιγαν Κερκόπορτες». Και εκείνους τους γνωρίζει καλά η κοινωνία μας.
  Κανείς δεν θα ξεχάσει στην κορύφωση του αγώνα των 128 ημερών τον κ. Λεβαντή στην κρατική τηλεόραση να δηλώνει την επιθυμία του το έργο να υλοποιηθεί στο Οβριόκαστρο λίγο πιο νότια.
  Ο κ. Λεβαντής σε ποια κατηγορία πιστεύει ότι θα βρίσκεται;
  Ο κ. Λεβαντής και ο μικρός περίγυρός του να είναι σίγουροι πως θα βρεθούν πολύ σύντομα στο ένα και μοναδικό μέρος που τους αξίζει να βρίσκονται:


  ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  Διαβάστε σχετικά:
  thumbnailΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ'' - ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  thumbnail''ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ'' : ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
  18.04.2015 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011: ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015: ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Με την χθεσινή της απόφαση (17.04.2015) η Περιφέρεια Αττικής (Δ…

  «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ – ΛΑΥΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.04.2015 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΣΝΑ» Την Μεγάλη Τετάρτη 8/4/2015,

  thumbnailΤΕΛΟΣ « (νέας) ΕΠΟΧΗΣ… »
  ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΛΕΒΑΝΤΗ  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ                          4-3-2014  Πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές και κάποιοι βλέπουν το τέλος τους. Ο πανικός είναι φανερός μετά …


  Item Reviewed: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: «Φωνάζει ο ψεύτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», απάντηση στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του κ.Λεβαντή Rating: 5 Reviewed By: forkeratea