• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 16, 2015

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Διχάζει την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής και ενταφιάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απόφαση παραχώρησης χώρου για την «ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

  Για λόγους σκοπιμότητας και αθέμιτου ανταγωνισμού, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Λαυρεωτικής, προχώρησε στη ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 6/4/15, για την παραχώρηση χώρου προς χρήση στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραγωγών  «ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», για πώληση προϊόντων κάθε  1η Κυριακή του μήνα, παραβιάζοντας έτσι  τους κανόνες της αγοράς και την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ που τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά σε Λαύριο-Κερατέα, και τα ερωτήματα παραμένουν.

  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ, Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΞΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ;
  Η  απόφαση αυτή είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τα ζητήματα των επαγγελματιών-βιοτεχνών-εμπόρων, οι οποίοι στενάζουν από την αναδουλειά, την έλλειψη ρευστότητας και των απλήρωτων υποχρεώσεων που εκκρεμούν, κατά την περίοδο της κρίσης.
  Για την Δημοτική Ενότητα Λαυρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αντεγκλήσεις, με ονομαστική ψηφοφορία ψήφισε κατά πλειοψηφία (10 υπέρ και 8 κατά) την αναφερόμενη πρόταση, με αρνητικές επιπτώσεις για την αγορά που βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ οι απώλειες στους τοπικούς παραγωγούς κυρίως στην Κερατέα θα είναι μεγάλες, τη στιγμή που υπάρχουν συναφή προϊόντα με ποιοτικά χαρακτηριστικά (μέλι, λάδι, κρασί, γαλακτοκομικά κ.ά.), σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή.
  Είναι αδικαιολόγητη η στάση και η πρόθεση του Δημάρχου κ. Λουκά που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενταφιάσει την μικρομεσαία επιχείρηση της πόλης μας. Από τη μια δίνει γη και ύδωρ στη EUROTERRA, από την άλλη χορηγεί άδεια προέγκρισης σε ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ (για το συμφέρον των καταναλωτών) ώστε να μοιραστούν τα κέρδη αλυσίδες καταστημάτων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και σήμερα προσφέρει  κοινόχρηστο χώρο για χρήση στον  Πανελλήνιο Σύλλογο Παραγωγών, με ανταποδοτικό χαρακτήρα 3% επί  των πωλήσεων, παρουσιάζοντας το περιτύλιγμα ως ιδανική λύση, διχάζοντας την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής, στρέφοντας στην ουσία μία μερίδα του κόσμου απέναντι σε μία άλλη, για να υπάρχουν τάχα χαμηλότερες τιμές (πχ  τσάι Κεϋλάνης ή κανέλα Σενεγάλης) για εξασφάλιση εσόδων, αδιαφορώντας για τη χρεοκοπία της μικρής  και ατομικής επιχείρησης, με την αιτιολογία ότι στο Δήμο Χολαργού-Παπάγου όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όμως στο ατυχές παράδειγμα δεν υπάρχει σύγκριση με μεγάλα αστικά κέντρα, σε άλλους Δήμους με διαφορά πληθυσμού για παρόμοιες δράσεις.
  Εδώ μιλάμε για κάτω από 10000 κατοίκους με ιδιαιτερότητες. Αλήθεια με ποιους μηχανισμούς εποπτείας θα ελέγχεται η ποσοτική διάθεση σε προϊόντα και η ποιότητα για την προστασία του πολίτη, με πρόσχημα την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα δημιουργηθεί στο μέλλον;
  Η νέα Δημοτική Αρχή ξεχνάει ότι οι μικρέμποροι του Λαυρίου-Κερατέας είναι αιμοδότες των πόλεων αυτών χρόνια τώρα, από την εποχή με το «δεφτέρι» που υπάρχει  και σήμερα και που συνεχίζουν να πληρώνουν αδιάκοπα ανταποδοτικά και φόρους από το υστέρημά τους, μαζί με λειτουργικά έξοδα προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών συμβάλλοντας στo δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.
  Ενώ ο αναιμικός  τζίρος λόγω της κρίσης και αθέμιτου ανταγωνισμού με τα πολυκαταστήματα ξαναγυρίζει στην ντόπια αγορά για να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας που υπάρχουν ακόμη, ή διαφορετικά θα μεγαλώσει ο κατάλογος των ανέργων μαζί με επαγγελματίες. ‘Έχουμε  ήδη υψηλό ρεκόρ ανεργίας και δεν χρειάζεται να επιδεινώσουμε την κατάσταση, να αυξηθούν τα χρέη και τα λουκέτα με κατεβασμένα ρολά.
  ΓΙΑ ΕΜΑΣ η παράνομη λειτουργία του JUMBO δεν έχει κλείσει. Ούτε οι προτεινόμενες χρήσεις γης στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν διευθετηθεί μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
  Ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  Απ. Παμφίλης  εκφράζοντας και τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου επέμεινε χωρίς ιδεοληψίες να απορριφθεί, να καταψηφιστεί από  το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα της πρότασης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραγωγών          -Δράση χωρίς μεσάζοντες-  και να προωθηθούν τα πραγματικά προβλήματα των μικρών ΕΒΕ για την τόνωση της αγοράς και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής δράσης. Αντί αυτού υπερψήφισαν και άτομα με θητεία στο εμπόριο, Δημοτικοί Σύμβουλοι – Αντιδήμαρχοι για τη λεηλασία συναδέλφων τους, δίνοντας εξετάσεις καλής πίστης.

  Είναι σήμερα κάτι παραπάνω από αναγκαίο, οι μικροί ΕΒΕ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ότι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή  και πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση με την πολιτική της, όπως και οι προηγούμενες, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τους μικρούς, ούτε πρόκειται στο τέλος να βρεθεί ξέφωτο για όλους , όπως τους υπόσχονται.

  Είναι δρόμος θωράκισης των μεγάλων, διαιώνισης της κυριαρχίας τους, και όποιος καβγάς γίνεται είναι σε σχέση με το ποιος είναι πιο ικανός στην επιτάχυνση των δικών τους κερδών. Ταυτόχρονα να απορρίψουν εκβιαστικά διλλήματα. Η περιβόητη ηρεμία στην αγορά δεν διαμορφώνεται με ψυχολογικούς όρους. Με αυτή ευνοούν τη συνεχή και απρόσκοπτη στήριξη και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά και την αποδοχή αυτής της κατάστασης από τους μικρούς ΕΒΕ.

  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα μείνουμε θεατές, αλλά είμαστε απέναντι, στο  πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των  μικρών εμπόρων και  βιοτεχνών, δίπλα στους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής μας για να αποκρούσουμε τον αφανισμό της  μικρής και μεσαίας επιχείρησης στην πόλη και στην περιφέρεια.

  Για τις ανάγκες των παραγωγικών ομάδων του εμπορίου και την ανακούφιση των κατοίκων, τις λαϊκές οικογένειες, η πρόσκληση συμμετοχής των μικροπαραγωγών μας με εγχώρια προϊόντα θα είχε θετικό πρόσημο.

  Αλλά ποιόν εξυπηρετούν τελικά οι «Πατριωτικές» κορόνες τους και ποιοι ωφελούνται από αυτές;

                                                      ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ  Item Reviewed: ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Διχάζει την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής και ενταφιάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απόφαση παραχώρησης χώρου για την «ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» Rating: 5 Reviewed By: forkeratea