• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 27, 2015

  Αναδιοργάνωση Κουρουμπλή της ΑΕΜΥ που εποπτεύει και διαχειρίζεται και το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας – Κ. Πρίφτης


  Αναλαμβάνει καθήκοντα η «νέα» Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.). Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ, με θητεία που λήγει στις 31-12-2016.

  Σύμφωνα με την απόφαση, πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Μιχαήλ Σταύρου, οικονομολόγος και η κ. Μαρία Καραφώτη, Αρχιτέκτονας – Μηχανικός, ως Διευθύνουσα Σύμβουλος. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Χρήστος Βαράκης, επίσης Οικονομολόγος.

  Τακτικά μέλη ορίστηκαν ο κ. Μιχαήλ Ρούσσος, Δικηγόρος, ο κ. Σωτήρης Αγγελόπουλος, Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων, ο κ. Παναγιώτης Γαβράς, Ιατρός Χειρούργος – Ουρολόγος και ο κ. Ιωάννης Κασσαβός, Περιβαλλοντολόγος.

  Σημειώνεται ότι η ΑΕΜΥ ιδρύθηκε με το Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Αποτελεί Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) που τελεί υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία ασκείται από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του Ν.3429/2005 περί λειτουργίας των ΔΕΚΟ.

  Πρωταρχική βασική δραστηριότητα της ΑΕΜΥ ΑΕ αποτέλεσε η λειτουργία και αξιοποίηση των υποδομών της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, η οποία αποτελεί εποπτευόμενο φορέα της. 


  Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εποπτεύει και διαχειρίζεται την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας – Κ. Πρίφτης και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.
  Item Reviewed: Αναδιοργάνωση Κουρουμπλή της ΑΕΜΥ που εποπτεύει και διαχειρίζεται και το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας – Κ. Πρίφτης Rating: 5 Reviewed By: forkeratea