• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουλίου 24, 2015

  Συμμετοχή Συλλόγων του Δήμου μας στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Σαρωνικού


  Σε μια ακόμα εκδήλωση, σε διάρκεια μόνο λίγων ημερών, βρέθηκαν οι Σύλλογοι Κρητών και Ποντίων της πόλης μας. Αυτή τη φορά προσκεκλημένοι από τον Δήμο Σαρωνικού, την Τοπική Κοινότητα Κουβαρά και τον Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ» στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στην Πέτα, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015.

  Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία στο γήπεδο μπάσκετ της Πέτας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κοινότητας Κουβαρά.
  Το Φεστιβάλ ήταν γεμάτο χρώματα και ήχους από ολόκληρη την Ελλάδα, γεμίζοντας με χαρά και τους εκατοντάδες φίλους της παράδοσης που κατέκλυσαν τις κερκίδες του γηπέδου. Σε αυτό φυσικά συνέβαλαν με την παρουσία τους πολλοί από τους λαογραφικούς συλλόγους του δήμου μας.   Ο Λαογραφικός Σύλλογος Απόλλων, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηγέχορος και το Λύκειο Ελληνίδων από την Κερατέα ήταν εκεί. Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Κοινότητας Κουβαρά δε θα μπορούσε να λείπει, το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων, ο Σύλλογος Μικρασιατών Αναβύσσου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρουσιάσουν απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα μας.
  Οι διαφορετικές φορεσιές των Συλλόγων, περίτεχνες και πολύχρωμες, ταξίδευαν τους παρευρισκόμενους κάθε φορά και σε μια άλλη περιοχή, σε μια άλλη εποχή ίσως..
  Δείτε στιγμιότυπα όπως τα βιντεοσκόπησε ο paraktios.gr:
  Κλείνοντας ο κάθε σύλλογος την δική του παράσταση, και αφού οι οικοδεσπότες ευχαρίστησαν όλους για την παρουσία τους, κάλεσαν εκ νέου, όλους τους συλλόγους να χορέψουν ένα καλαματιανό. Έτσι, πιασμένοι και ενωμένοι με την παράδοση όλοι μαζί, έληξε και το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Σαρωνικού.
  Μετά την λήξη του χορού, τιμήθηκαν με άνθη και «έπαινο» κάθε Σύλλογος που συμμετείχε. Επίσης δόθηκε σε κάθε χορευτή, σαν αναμνηστικό για την συμμετοχή τους, κρασί από τοπικούς παραγωγούς.

  Αν και καθημερινή η ημέρα του Φεστιβάλ, η παράσταση έμοιαζε να ξυπνάει μνήμες από άλλες εποχές, τότε που οι Έλληνες γλεντούσαν και διασκέδαζαν ενωμένοι. Πάντα ενθυμούμενοι τις ρίζες τους..
  Γιατί όταν οι ρίζες ξεχαστούν, ξεχνιέται και ο πολιτισμός που έσπειραν.
  Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές και ειδικά στον Δήμο Σαρωνικού.
  Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους Συλλόγους που παρευρέθηκαν.
  Φωτογραφίες:  Συλλογή φωτογραφιών από το paraktios.gr:  Ρεπορτάζ: Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
  Επιμέλεια κειμένου: Ηλίας Καλλέργης
  Φωτογραφίες: Χρύσα Κουνιάδου.


  Item Reviewed: Συμμετοχή Συλλόγων του Δήμου μας στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Σαρωνικού Rating: 5 Reviewed By: forkeratea