• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δεκεμβρίου 02, 2015

  Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ΛΙΛΕΜΑΧΕΡ 2016  Στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Λιλεμάχερ 2016». Η αφή της Φλόγας πραγματοποιήθηκε σε μια συμβολική και όμορφη τελετή που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

  Ο καιρός ήταν σύμμαχος και η φλόγα άναψε στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου , η οποία με την σειρά της την παρέδωσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο κ. Καρακάση , πρώην αθλητή της χιονοδρομίας και ακολούθησαν οι αθλήτριες Runa Møller Tangstad, Μαρία Ευαγγελοπούλου και Grace Bullen.

  Πριν ανάψει η Φλόγα, είχε προηγηθεί χορευτικό από τις Ιέρειες με τίτλο «Κόρες» που εμπνεύστηκε η Χορογράφος των Τελετών της Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τους Εθνικούς και τον Ολυμπιακό Ύμνο απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

  Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το σύμβολο του Ολυμπισμού στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λιλεχάμερ 2016», και Siri Hatlen, ολοκληρώνοντας την Τελετή που παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου,και τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και Υπεύθυνοι για την Τελετής της Αφής, ο Πρόεδρος της Καρράς Ιωάννης και τα μέλη Ισίδωρος Κούβελος , Νικόλαος Τσώνης ,Κωνσταντίνος Πανταζής, Φώτης Καϋμενάκης , Σπυρίδωνας Καλοζούμης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης και πολλά μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.


  Κωνσταντίνος Πανταζής


  Item Reviewed: Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ΛΙΛΕΜΑΧΕΡ 2016 Rating: 5 Reviewed By: Unknown