• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 12, 2016

  Την επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των είκοσι χρόνων του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού πλαισίωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ»

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Την επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των είκοσι χρόνων του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού πλαισίωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» με παραδοσιακούς Μικρασιάτικους και Αρβανίτικους χορούς, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

  Η εκδήλωση με θέμα: «1996-2016: 20 Χρόνια Οικουμενικός Ελληνισμός» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου Β.
  Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης και πλήθος ακαδημαϊκών.
  Η Εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής Αθανάσιος Αγγελόπουλος, επιστημονικός επόπτης του Κέντρου και παρουσιαστής της εκδήλωσης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με θέμα «Ταξιδεύοντας, όπου στην γη Ελληνισμός» και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός για τα 150 χρόνια Πνευματικής προσφοράς και τιμήθηκε ο ίδιος με τον «Χρυσούν Στέφανον» του Οικουμενικού Ελληνισμού από τον Πρόεδρο του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού κ. Πανουσόπουλο.

  Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «ο Ελληνισμός έξω από την Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο συνήθως προσπερνάμε». Αναφέρθηκε στην προβολή που είχε προηγηθεί λέγοντας πως «ομολογουμένως αυτό το ταξίδι που είδαμε ήταν εντυπωσιακό και ουσιαστικό. Τα συνθήματα που μπορεί κανείς να πάρει από όσα ακούστηκαν είναι πολλά».

  Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον Ελληνισμό σε υποστηρικτές του έργου του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού καθώς και στον Λαογραφικό Σύλλογο Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ».

  Αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυναν ο υφ. Εξωτερικών κ. Αμανατίδης και ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός καθηγητής κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκκης.
  Η εκδήλωση έληξε με παραδοσιακούς αρβανίτικους χορούς.


  Φωτογραφίες και βίντεο:  Item Reviewed: Την επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των είκοσι χρόνων του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού πλαισίωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» Rating: 5 Reviewed By: forkeratea