• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φεβρουαρίου 08, 2016

  Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν Αττικής για τον αγώνα των αγροτών στα Μεσόγεια


  Νίκη στον αγώνα των αγροτών  και όλου του λαού
  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες στα Μεσόγεια που δίνουν τη μάχη, μαζί με τους εργαζόμενους,  για την επιβίωσή τους στο μπλόκο στον κόμβο της Λαυρίου προς το αεροδρόμιο. Ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης για να μην ξεκληριστεί παντελώς η αγροτική παραγωγή και οι φτωχομεσαίοι αγρότες και να μην παραδοθεί η γη στα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα εκτρωματικά επενδυτικά σχέδια σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου στην Αττική.  


  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα τους και παλεύει ώστε να γίνει κέντρο συντονισμένης μάχης,  για αγωνιστική έκφραση και συνάντηση όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, σωματείων και φορέων στην περιοχή, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο ανατροπής του ασφαλιστικού εκτρώματος και της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο είτε στηρίζουν αυτή την πολιτική, άμεσα ή έμεσα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και τη ναζιστική-ρατσιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το μακρύ χέρι των αφεντικών).

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής  Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να τσιμπήσουν στο δόλωμα του «μητρώου αγροτών»

  Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης στις τελευταίες του δηλώσεις ανέφερε ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους κατʼ επάγελμα αγρότες στα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να κατεβάσει . Η δήλωση αυτή αποτελεί  κλειδί για την οικοδόμηση νέων αντιλαϊκών συμμαχιών με την ηγεμονία των μεγαλοαγροτών σε βάρος των φτωχομεσαίων αγροτών και των εργαζομένων στην αγροτική παραγωγή. Η δήλωση αυτή αποτελεί    τροποποίηση - χειροτέρευση και άμεση εφαρμογή του «Μητρώου Αγροτών», με επανακαθορισμό και αυστηροποίηση των κριτηρίων για το ποιος θεωρείται «επαγγελματίας αγρότης». Κατά τον ΟΟΣΑ, αγρότης, σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται όποιος έχει τουλάχιστον το 30% του εισοδήματός του από αγροτική απασχόληση. Κατά την Ε.Ε. (βασικός Κανονισμός ΕΟΚ, αριθ. 2.328/15-7-1991) όποιος έχει τουλάχιστον το 50% του χρόνου απασχόλησής του και ταυτόχρονα το 50% του εισοδήματός του από αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του.

  Το «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, θεωρεί «αγρότες» όλους όσους ροκανίζουν τις «αγροτικές» επιδοτήσεις της Ε.Ε., δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ τον χρόνο: Τον Μπουτάρη, τον Τσάνταλη, το κτήμα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική (με τους τεράστιους αμπελώνες και τις οινοβιομηχανίες), τα μοναστήρια (π.χ. Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας), τους καπνέμπορους, τις καπιταλιστικές αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, τους μεγαλοαγρότες και μεσαίους αγρότες με μεγάλη ιδιοκτησία, τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις και που μπορούν άνετα να φτιάξουν «αγροτικές εταιρείες - Μέλη του Μητρώου», μισθώνοντας γεωπόνο ή και αγρότη ως ιδιοκτήτη ή διευθυντή.
  Αντίθετα, το Μητρώο δεν θεωρεί αγρότες, αποκλείει από ενισχύσεις και ξεκληρίζει βίαια 300.000 αγροτοεργάτες - εργατοαγρότες. Σ΄ αυτό συμφωνούν  Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.  Πρωτοστατούν διακομματικά οι μεγαλοαγρότες, με στόχο να πάρουν το 90 - 95% των επιδοτήσεων σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, συγκεντρώνοντας πλούτο και γη σε λίγα χέρια.!


  Η φτωχομεσαία αγροτιά πρέπει να πάρει τον αγώνα στα χέρια της
  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τους αγώνες και τα αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων  που διαμορφώνονται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες , τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Για ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων και κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (όχι τις ανάγκες της χωματερής και του κέρδους), τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή

  Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί  τους φτωχομεσαίους αγρότες να μην πατήσουν τη πεπονόφλουδα του «μητρώου αγροτών» και να προχωρήσουν σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και την νεολαία για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση - κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα. Για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ και την ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις.. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να επιβάλλουμε με τα δικά μας όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.


  το συντονιστικό της πανελλαδικής
  αγροτοδιατροφικής επιτροπής της

                  7/2/2016  Item Reviewed: Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν Αττικής για τον αγώνα των αγροτών στα Μεσόγεια Rating: 5 Reviewed By: forkeratea