• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απριλίου 08, 2016

  «Ουτοπία 1961» Μια ταινία για τον ξεσηκωμό των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961 (vid)


  Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου τους τελευταίους τέσσερις μήνες έγινε μια τολμηρή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Ουτοπία 1961» η οποία εξιστορεί την οκτάμηνη σύγκρουση των μεταλλωρύχων του Λαυρίου με τη κυβέρνηση και τη Γαλλική εταιρία. Από τις 14 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι προβολές στο κινηματογράφο «Αλκυονίδα».

  Λίγα λόγια για την ταινία
  Η ταινία αφηγείται την οκτάμηνη σύγκρουση των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961 με την κυβέρνηση και τη Γαλλική Εταιρεία. Η αφήγηση αναπτύσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες Στον ένα άξονα καταγράφεται η εξέλιξη της απεργίας με υποκείμενο τους απεργούς μεταλλωρύχους στον εργασιακό τους χώρο.
  Ο δεύτερος αφηγηματικός άξονας ξεδιπλώνει τη στάση των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου και ο τρίτος την αντίδραση της Γαλλικής εταιρείας, της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους.
  Οι σκηνές καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου σκιαγραφούν το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της εποχής. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πόγκα, ο οποίος ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της απεργίας. Ο συγγραφέας εμφανίζεται περιοδικά στην ταινία για να θυμίζει στον θεατή ότι αυτά που παρακολουθεί συνέβησαν το 1961 στην πραγματικότητα.
  Οι συντελεστές
  Η παραγωγή γίνεται από το studio pixel σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τη θεατρική ομάδα ΕΞΟΡΥΞΗ.
  Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φιλιούση. Συμμετέχουν 30 ηθοποιοί και πεντακόσιοι βοηθητικοί ηθοποιοί. Η μουσική είναι του Άρη Βλάχου και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Αναστασία Έδεν. Η ταινία θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Αλκυονίδα από τις 14 Απριλίου.
  Αυτο ειναι το τρειλερ.

  ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

  Διαβάστε σχετικά:
  thumbnail«ΟΥΤΟΠΙΑ 1961» Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
  Η ταινία «Ουτοπία 1961» που γίνεται σε συμπαραγωγή του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, του STOYDIO PIXEL της θεατρικής ομάδας «ΕΞΟΡΥΞΗ» και της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο του μ…
  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, μετά την πρώτη απόπειρα πολιτιστικής παρέμβασης στον χώρο του κινηματογράφου και την επιτυχημένη συνεργασία του με την «ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ» και τους «Παλαιστές» που διαγων…


  Item Reviewed: «Ουτοπία 1961» Μια ταινία για τον ξεσηκωμό των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961 (vid) Rating: 5 Reviewed By: Unknown