• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 05, 2016

  Ξεκινά σήμερα η παροχή τροφίμων σε αστέγους σε 9 Δήμους της Αττικής  Ξεκινά από σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, σε εννέα δήμους της Αττικής ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους.   Η εφαρμογή του προγράμματος- όπως προβλέπει η προγραμματική σύμβαση του υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο δόσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 11.000 δικαιούχων ομάδων του εν λόγω προγράμματος, με τη διανομή πακέτων τροφίμων σε έξι κατηγορίες δικαιούχων ανά συμβαλλόμενο δήμο.

  Η πρώτη φάση αφορά τους δήμους: Ζωγράφου, Βύρωνα, Ασπρόπυργου, Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνος, Φυλής, αρχής γενομένης από τους δήμους Γαλατσίου και Μεγαρέων.

  Συνολικά θα διανεμηθούν 5.985 πακέτα τροφίμων τα οποία αφορούν σε 1.549 ομάδες δικαιούχων του δήμου Φυλής, 206 ομάδες του δήμου Μεγαρέων, 836 ομάδες δικαιούχων του δήμου Λαυρεωτικής, 314 ομάδες του δήμου Γαλατσίου, 477 ομάδες του Δήμου Ζωγράφου, 627 ομάδες του δήμου Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνος, 579 ομάδες του δήμου Αχαρνών, 579 ομάδες του δήμου Ασπρόπυργου, και 818 ομάδες του δήμου Βύρωνα.

  Τον συντονισμό του προγράμματος έχει το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Θανοπούλου, δήλωσε για το θέμα:

  «Η οικονομική και κατ’ επέκταση ανθρωπιστική κρίση, συνεχίζει να πλήττει ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού. Πολλοί συμπολίτες μας βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχιας. Σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί προσφέροντας, κατ’ ελάχιστον, είδη πρώτης ανάγκης στους πληττόμενους συνανθρώπους μας, με όρους αξιοπρέπειας. Ο τελικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και η κοινωνική και εργασιακή ένταξη των συμπολιτών μας». 

  www.dikaiologitika.gr


  Item Reviewed: Ξεκινά σήμερα η παροχή τροφίμων σε αστέγους σε 9 Δήμους της Αττικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea