• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαΐου 26, 2016

  Μένετε κοντά σε χωματερή; Δείτε από τι κινδυνεύετε!


  Οι χωματερές αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των πνευμόνων όσων ζουν σε απόσταση έως πέντε χιλιομέτρων από αυτές, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.
  Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Φραντσέσκα Ματαλόνι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό επιδημιολογίας International Journal of Epidemiology, μελέτησαν στοιχεία για την υγεία περίπου 242.400 ανθρώπων που ζουν σε απόσταση έως πέντε χιλιομέτρων από εννέα χωματερές σκουπιδιών, οι οποίες λειτουργούν εδώ και αρκετές δεκαετίες στην περιοχή του Λάτσιο της κεντρικής Ιταλίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ρώμη.
  AdTech Ad
  Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για τις εισαγωγές σε νοσοκομεία, για τη νοσηρότητα και για τη θνησιμότητα των περιοίκων. Ως δείκτης για τη ρύπανση χρησιμοποιήθηκαν οι μετρήσεις του αερίου υδροθείου (σουλφιδίου του υδρογόνου), το οποίο εκλύεται από τις χωματερές και είναι αντιπροσωπευτικό και των άλλων ρυπαντών.
  bigstock Recycle Trash And The Environm 112394282
  Διαπιστώθηκαν αυξημένα περιστατικά αναπνευστικών παθήσεων και καρκίνου των πνευμόνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών, αλλά όχι καρδιαγγειακών. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο «αερομεταφερόμενος» κίνδυνος προέρχεται από την εισπνοή τοξινών, μικροοργανισμών, αερολυμάτων και άλλων πτητικών ουσιών από τις χωματερές. Επιπλέον, οι τελευταίες μπορεί να επιβαρύνουν το έδαφος και το νερό της περιοχής.
  Οι Ιταλοί επιστήμονες ανέφεραν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν από άλλες μελέτες, κυρίως ο αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων, ένα σχετικά νέο εύρημα.
  Πηγή: www.onmed.gr


  Item Reviewed: Μένετε κοντά σε χωματερή; Δείτε από τι κινδυνεύετε! Rating: 5 Reviewed By: forkeratea