• ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ιουνίου 13, 2016

  Μείωση της γραφειοκρατίας προανήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής


  Στην απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, με την εφαρμογή της μείωσης των υπογραφών για την έκδοση των διοικητικών της πράξεων.

  Η τελική περαίωση μιας διοικητικής πράξης στην Περιφέρεια Αττικής απαιτούσε τέσσερα ή και πέντε διοικητικά επίπεδα υπογραφών με σημαντικές καθυστερήσεις για τους πολίτες και τα νομικά πρόσωπα, ενώ υπήρχε διαφοροποιημένη προσέγγιση μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων σε επιμέρους διοικητικά πεδία.

  Πλέον οι διοικητικές πράξεις της Περιφέρειας Αττικής εκδίδονται ακόμη και με μία υπογραφή, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι πολίτες να εξυπηρετούνται ακόμη και αυθημερόν.

  Η Περιφέρεια παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα, για τις διαδικασίες που απλουστεύονται:

  Για να γίνει αντιληπτή η σημασία της μείωσης του όγκου των απαιτούμενων υπογραφών και της γραφειοκρατίας, παρατίθενται συγκεκριμένα παραδείγματα (σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία 2015):

  • Στον τομέα των μεταφορών –επικοινωνιών και ειδικότερα της έκδοσης αδειών, εκδόθηκαν 62.737 νέες άδειες ΕΙΧ, 27.490 αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας, 31.342 πράξεις άρσης παρακράτησης κυριότητας ΕΙΧ- ΔΙΧ, 10.529 διαγραφές ΕΙΧ-ΔΙΧ, 34.876 αλλαγές κύριων χαρακτηριστικών ΕΙΧ-ΔΙΧ και 193.748 πράξεις μεταβίβασης ΕΙΧ-ΔΙΧ. Αυτές θα διεκπεραιώνονται πλέον με τελική υπογραφή του αρμόδιου Προϊσταμένου Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών- Επικοινωνιών των Π.Ε. Επίσης, 67.183 αντίγραφα αδειών οδήγησης θα εκδίδονται πλέον με τελική υπογραφή του αρμόδιου Προϊσταμένου Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών- Επικοινωνιών των Π.Ε.

  • Στον τομέα επαγγελματικών αδειών, 6.598 αποφάσεις αντικατάστασης και αντιστοίχησης των αδειών μηχανολογικών ειδικοτήτων και 1.326 αντίστοιχες αποφάσεις για ηλεκτρολογικών ειδικοτήτων θα εκδίδονται πλέον με τελική υπογραφή από τους Διευθυντές Ανάπτυξης των Π.Ε., ενώ 4.169 έγγραφα για την προσκόμιση στοιχείων προς διεκπεραίωση αιτημάτων αναφορικά με τη χορήγηση επαγγελματικών αδειών μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών ειδικοτήτων θα εκδίδονται με τελική υπογραφή από τους Προϊσταμένους Τμημάτων των Διευθύνσεων Ανάπτυξης των Π.Ε.

  • Στον τομέα θεμάτων παιδείας και εργασίας, 7.495 αποφάσεις για εκδρομές εσωτερικού και 1.374 αποφάσεις για εκδρομές εξωτερικού θα εκδίδονται με τελική υπογραφή των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Ανάπτυξης των Π.Ε..

  • Στον τομέα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, πάνω από 5.000 βεβαιώσεις άσκησης υγειονομικών επαγγελμάτων θα εκδίδονται με τελική υπογραφή των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας- Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε.. Επίσης, πάνω από 22.000 δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ θα χορηγούνται σε πολίτες (απευθείας ή μέσω ΚΕΠ) με ενέργειες των Προϊσταμένων Τμημάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Π.Ε.


  Item Reviewed: Μείωση της γραφειοκρατίας προανήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: forkeratea